• darkblurbg

Terugblik Dag van het Jodendom 2023

Gepubliceerd op: 24-10-2023

De Dag van het Jodendom werd in ons bisdom op zondag 22 januari ingevuld met een digitale studiemiddag over Joods Tilburg.

Film én gesprek
Tijdens deze digitale studiemiddag werd allereerst een korte film over Joods Tilburg getoond. Deze film is opgenomen in Tilburg en bisschop De Korte spreekt in deze film in de synagoge aan de Willem II straat met mevrouw Marlien Groeneveld, actief betrokken bij de joodse gemeenschap. Zij spreken over de verbondenheid tussen synagoge en kerk maar ook over de verschillen. De bisschop maakt ook een wandeling door de binnenstad van Tilburg op zoek naar sporen van de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog en naar joods erfgoed. Aansluitend aan de film volgde er toen een gesprek tussen bisschop De Korte, diaken Cor Sinnema en mevrouw Marlien Groeneveld.

Op woensdag 22 november is er in de Tilburgse synagoge in de Willem II straat een avond naar aanleiding van dit bezoek van de bisschop. Nu kunt u zelf reageren op de reportage. Natuurlijk met een kopje koffie of thee en iets lekkers uit de joodse keuken. Vanaf 19:00 uur is de zaal open voor koffie en thee. Om 19:30 beginnen ze met de film. Rabbijn Hetty Groeneveld komt ook een uur meepraten. Na de pauze, rond 21:15 uur, is er aandacht voor de Dialoogboom in het Tilburgse Citypark.

Als u er graag bij wilt zijn, ook voor deze avond graag vooraf opgeven bij: bettyvanemmerik@gmail.com.


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!