Onze parochie geeft maandelijks een digitale nieuwsbrief uit, u kunt zich hier abonneren op deze nieuwsbrief.

Vredeswandeling 2022 (17-09-2022)

Op zaterdag 17 september begint de vredesweek. In de Tilburgse PAX-Ambassade van Vrede willen we op deze dag de vredesweek inluiden met een vredeswandeling die in het teken staat van de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne.

Geen recht op energietoeslag, wel hulp nodig? Je bent niet de enige!

De energieprijzen stijgen, dat merkt iedereen. Heb jij geen recht op energietoeslag, maar toch hulp nodig om de rekeningen te betalen? Via het Tilburg Ondersteuningsfonds (TOF) kun je als inwoner van de gemeente Tilburg hulp krijgen om deze rekeningen te betalen. Weten of je financiële hulp kunt krijgen? Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op: www.ondersteuningsfondstilburg.nl Of bel naar het adviespunt van ContourdeTwern via 013-5498646. Of stuur een mail naar adviespunt@contourdetwern.nl Mocht je het zelf niet nodig hebben, maar ken je mensen voor wie dit nuttig kan zijn, dan ku…

Cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners

In september begint in Tilburg een nieuwe cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners. Wilt u de verhalen uit het Oude Testament eens lezen in de oorspronkelijk taal waarin veel verhalen zijn geschreven?

Nieuw Diaconaal Project

Ter ondersteuning van een nieuw diaconaal project voor onze parochie willen we als eerste stap de werkgroep “De Samaritaan” verstevigen en uitbouwen.

Dank van een zilveren priester

Op Hemelvaartsdag mocht ik mijn vijfentwintigjarig priesterjubileum vieren. De Heikese kerk was sinds coronatijd niet meer zo vol geweest. Nu was ze gevuld met parochianen uit ’s-Hertogenbosch, Nijmegen, Münster, Tilburg en Goirle, mensen van de Gemeenschap Emmanuel, familieleden en vrienden.

Gregorian Grace Europa tour 2022 (12-06-2022)

Arte Chorale. Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het Gregoriaans.

Taizé-avond in Tilburg (02-06-2022)

De gezamenlijke Tilburgse kerken organiseren op donderdag 2 juni een Taizé-avond. Dit oecumenisch initiatief vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9-11 in Tilburg. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur.

Frank Lemmens, pastoor Tilburg-Noord, 25 jaar priester

Op 24 mei 2022 is pastoor Frank Lemmens 25 jaar priester. Het parochiebestuur van de parochie Peerke Donders (Tilburg-Noord) nodigt u uit het jubileum samen met de pastoor te vieren. De feestelijke eucharistieviering is op zondag 29 mei 2022 om 9:30 uur in de Goirkese kerk, Goirkestraat 68 in Tilburg. Aansluitend is er een receptie waarvoor u ook van harte bent uitgenodigd. De receptie eindigt om 13:00 uur. Cadeautip: envelop voor de diaconie van de parochie

Dodenherdenking Tilburg

Op 4 mei vindt een herdenking plaats van alle burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog door oorlogsgeweld om het leven zijn gekomen.

T.I.L.B.U.R.G in de Broekhovense kerk

Stadscomponist Mathijs Leeuwis maakte het ruimtelijke muziekstuk T.I.L.B.U.R.G. voor orgel, elektronica en ensemble VONK. Op 30 april is om 14:00 uur en 16:00 uur deze bijzondere concertervaring voor het eerst mee te maken in de Broekhovense kerk, waarbij het publiek tijdens de uitvoering kan rondlopen in de kapel.

Wees niet bang! - Beleef het verhaal van Pasen met de PaasChallenge

Dit jaar vertellen we het verhaal van de Goede Week en Pasen met de PaasChallenge, die het bisdom 's-Hertogenbosch ontwikkeld heeft. Een unieke ervaring waarin je met meerdere mensen samen de laatste dagen van Jezus beleeft. Als gezin of met meerdere gezinnen samen kunt u online deelnemen aan dit interactieve spel

Alles komt goed?!

Het thema van The Passion 2022 is “Alles komt goed?!”. Waar de afgelopen edities voornamelijk in het teken stonden van de coronapandemie, wil KRO-NCRV dit jaar juist hoop uitstralen.

Maandag 21 maart Happy Bachday concert in Heikese kerk

Op de geboortedag van Johann Sebastian Bach op 21 maart vieren we de allereerste Tilburgse Happy Bachdag! Deze dag zal de hele stad in het teken staan van Bach, op onverwachte plekken en momenten kun je verrast worden door muziek van Bach. Een feestelijke manier om je week te beginnen.

Pastoor Jan van Noorwegen overleden

Na eerder in de week te zijn opgenomen in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking en gesterkt door het sacrament van ziekenzalving, op dinsdag 1 maart 2022 ontvangen van Mgr. Rob Mutsaerts, is op 4 maart 2022 pastoor Jan van Noorwegen op 86-jarige leeftijd overleden.

Oproep van de paus tot gebed en vasten voor Oekraïne

De Nederlandse bisschoppen sluiten zich aan bij oproep van paus Franciscus om een dag te vasten en bidden voor vrede in Oekraïne. Op woensdag 23 februari deed de paus een indringende oproep om geweld te bestrijden met de “wapens” van God: gebed en vasten.

Walk for Homs

Pater Frans van der Vlugt woonde en werkte decennialang in de Syrische stad Homs, waar hij onderwijs gaf, onderdak verleende en werk verschafte aan zo’n veertig mensen met een mentale beperking. Naar hem is een pelgrimstocht vernoemd waarmee geld wordt opgehaald voor projecten om jongeren weer toekomstperspectief te geven.

De Top 2000 op bezoek

Op 2 december hebben Radio 2 DJ's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof de St. Jozefkerk bezocht in het kader van de Top 2000 stemweek.