• darkblurbg

Onze parochie geeft maandelijks een digitale nieuwsbrief uit, u kunt zich hier abonneren op deze nieuwsbrief.


Het verhaal van Kerstmis (door GoTiKo en Eigen Wijs)

Het verhaal van Kerstmis (door GoTiKo en Eigen Wijs)

We kunnen dit jaar juist met Kerstavond helaas niet naar de kerk! Maar jongerenkoor GoTiKo en kinderkoor Eigen Wijs zijn slim geweest. Ze hebben zich niet laten afschrikken door wat niet kan maar zijn aan de slag gegaan. Ze hebben het kerstverhaal als vertelling gefilmd en er inspirerende kerstliedjes bij opgenomen. Laat u meevoeren in hun verbeelding van kerstmis...

Vredeslicht uit Bethlehem in Broekhovense kerk

Vredeslicht uit Bethlehem in Broekhovense kerk

Dit jaar mogen wij als parochie, en ik vind het een grote eer, ook het Vredeslicht uit Bethlehem ontvangen. Dat doen we uiteraard op een bijzonder moment. Op Kerstmiddag, tijdens de viering in de kerk van Broekhoven, zullen we het licht, licht dat verbindt, feestelijk ontvangen.

De Top 2000 op bezoek

De Top 2000 op bezoek

Op 2 december hebben Radio 2 DJ's Wouter van der Goes en Frank van 't Hof de St. Jozefkerk bezocht in het kader van de Top 2000 stemweek.

Vernieuwd parochieblad is uit

Vernieuwd parochieblad is uit

Het nieuwe parochieblad van parochie De Goede Herder is uit. Het is ook een vernieuwd parochieblad, met een nieuwe lay-out en indeling. Komende week wordt het parochieblad verspreid in de kerken. Maar u kunt het alvast online inzien en doorbladeren op deze website: Online uitgaven van ons parochieblad | Parochie de goede herder. Veel lees- en kijkplezier!

Zet een kaars voor je raam vannacht...

Zet een kaars voor je raam vannacht...

Het nummer “Zet een kaars voor je raam vannacht” zou op mijn stemlijst voor de Top 2000 niet voorkomen. Toch moest ik even aan dit nummer denken toen ik vandaag hoorde dat het Joodse Chanoeka-feest, dit jaar begint op de eerste zondag van “onze” Advent.

Muziekavond 23 november afgelast

Muziekavond 23 november afgelast

De muziekavond van 23 november in de Petrus en Pauluskerk, waarover u kunt lezen in een ander nieuwsbericht op deze website, was vanwege de coronamaatregelen uitgesteld, nu is deze avond definitief afgelast.

Bisschoppen voeren 1,5-metermaatregel en mondkapjes opnieuw in

Bisschoppen voeren 1,5-metermaatregel en mondkapjes opnieuw in

De Nederlandse bisschoppen vragen om een aantal coronamaatregelen die eerder al golden opnieuw toe te passen in de R.-K. Kerk. Gelovigen worden gevraagd tijdens vieringen en andere kerkelijke bijeenkomsten anderhalve meter afstand te houden en een mondkapje te dragen wanneer zij zich verplaatsen in de kerk of de ruimte waar de kerkelijke bijeenkomst wordt gehouden.

23 november: Muziek en de grote levensvragen

23 november: Muziek en de grote levensvragen

Muziek maakt diepe indruk op mensen en is nauw verbonden met onze emoties. Luisterend naar muziek ervaren we troost, blijdschap, verdriet en hoop. Dankzij muziek krijgen we toegang tot deze diepe, emotionele ervaringen. Componisten maken gebruik van de kracht van muziek om een verhaal te vertellen over de grote vragen van het leven.

Kerststallententoonstelling Sint Jozefkerk

Kerststallententoonstelling Sint Jozefkerk

In samenwerking met ondernemingsfonds binnenstad Tilburg vindt er vanaf 18 december in de Sint Jozefzaal een tentoonstelling plaats van Tilburgse kerststallen. Het Buske van Omroep Brabant zal opnames maken van deze tentoonstelling.

Eerste communie 2022

Eerste communie 2022

Op 10 oktober ontvingen 23 kinderen uit onze parochie hun Eerste Communie in de kerk van ’t Heike. Het was een bijzonder feestelijke en levendige viering. We kunnen met tevredenheid terugkijken op het communieproject van 2021.

Muziekavonden in oktober en november: Elke muziek heeft haar hemel

Muziekavonden in oktober en november: Elke muziek heeft haar hemel

Vaak wordt er in kerkelijke vieringen veel gepraat. De Dienst van het Woord is tenslotte een belangrijk onderdeel in bijvoorbeeld de zondagsmis. Maar als je terugdenkt aan de mooiste vieringen waar je ooit bij bent geweest, dan is het vaak de muziek die daarin doorslaggevend is geweest. Muziek kan zoveel meer zeggen dan woorden.

Walk of Peace Tilburg

Walk of Peace Tilburg

Op zondag 19 september wordt in Tilburg de Walk of Peace gehouden. Deze wandeling vindt plaats op initiatief van de Raad van Kerken Tilburg e.o. en de Tilburgse PAX Ambassade van Vrede. De Walk of Peace is een wandeling van en voor vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar kunnen oplopen. In de vredesweek (van 18 t/m 26 september) wordt verspreid door Nederland op talloze plaatsen zo’n vredeswandeling gehouden.

Dromen van een wereld waarin iedereen meetelt

Dromen van een wereld waarin iedereen meetelt

Op 28 augustus 1963 hield dominee Martin Luther King de legendarische toespraak over zijn droom voor de wereld. Een droom van gelijkheid en onderling begrip tussen mensen. Hij inspireerde met een uitzicht op een wereld waarin iedereen respectvol was voor de naaste, ongeacht ras of cultuur.

Nieuwe Alpha-cursus vanaf donderdag 2 september

Nieuwe Alpha-cursus vanaf donderdag 2 september

Donderdag 2 september gaat de nieuw ALPHA cursus weer van start. Wat is de ALPHA cursus? * Een mooie inspirerende cursus over het samen (her)ontdekken van het christelijk geloof. * Vrijblijvend, inspirerend, gezellig * Bedoeld voor iedereen: gelovig, niet-gelovig, en alles ertussenin.... * 11 donderdag avonden en 1 zaterdag * Gratis De avond ziet er als volgt uit: 18.30u: warme maaltijd19.30u: inleiding door spreker20.00u: verdieping in groepjes21.00u: afronding avond21.15u: slot Praktische informatie: donderdag 2 september om 19.30u: Informatieavonddonderdag 9 september om 18.30u: st…

Marcel van der Schoot ontvangt pauselijke onderscheiding

Marcel van der Schoot ontvangt pauselijke onderscheiding

Marcel van der Schoot heeft op 13 juni, bij de viering van het 60-jarig priesterfeest van pastoor van Noorwegen, de pauselijke onderscheiding "Pro ecclesia et pontifice" ontvangen. Hij heeft deze gekregen voor meer dan 50 jaar lid zijn van het Heuvels Gemengd koor en zijn vrijwilligerswerk in de Sint Jozefkerk (Heuvel). Marcel heeft tijdens zijn 50 jaar als vrijwilliger zich ingezet voor het onderhoud van de kerk, het elk jaar opzetten van de kerststal, en het doen van kleine reparaties. Daarnaast is hij voor de fusie van Parochie De Goede Herder ook jaren lid geweest van het bestuur van de S…

Kosten intentie aanvragen

Kosten intentie aanvragen

Met ingang van 1 juli 2020 gaan de kosten voor het aanvragen van een intentie (het zogenaamde stipendium) omhoog van € 11,- naar € 12,-. Overige tarieven blijven vooralsnog ongewijzigd.

Petrus en Paulusfeest onder de wijde hemel

Petrus en Paulusfeest onder de wijde hemel

In deze bijzondere tijd, nu de mogelijkheden in Nederland telkens wat groter worden, wil de Petrus en Pauluskerk haar jaarlijkse kerkfeest op een heel bijzondere manier vieren met een viering in de open lucht op het kerkplein aan de Vierwindenlaan. Deze speciale viering vindt plaats op zondag 27 juni om 9:30 uur.

Sacramentsprocessie op zondag 6 juni

Sacramentsprocessie op zondag 6 juni

Op zondag 6 juni viert de Kerk Sacramentsdag. De oorsprong van deze feestdag gaat bijna acht eeuwen terug en heeft zijn wortels in de lage landen. In een visioen aan de heilige Juliana van Cornillon, een kloosterzuster in Luik (België), heeft Jezus aan Juliana gevraagd zich in te zetten voor een liturgisch feest. Hij wenst dat gelovigen Hem kunnen aanbidden in het Sacrament, tot groei van hun geloof en tot Zijn eer.

Biddend Bijbellezen begint weer in juni

Biddend Bijbellezen begint weer in juni

Op woensdag 2, 16 en 30 juni is er weer Biddend Bijbellezen op de pastorie van ’t Heike. Met elkaar lezen we Bijbelteksten van die dag en we gaan na wat deze woorden uit het Oude- en Nieuwe Testament voor ons persoonlijk kunnen betekenen. Biddend Bijbellezen is ‘s avonds van 19:30-21:00 uur.U kunt zich aanmelden bij kapelaan Karel Loodts, karelloodts@gmail.com.

Hoe leer ik bidden?

Hoe leer ik bidden?

Het gebed hoort bij het leven van de Christenen. Tijdens het gebed kunnen we innerlijk tot rust komen en energie en inspiratie opdoen voor het dagelijks leven. Tegelijkertijd is het niet zo eenvoudig voor veel mensen om een regelmatig gebedsleven te onderhouden.

Vormsel 2021

Vormsel 2021

Nu langzaam versoepelingen in zicht komen kunnen we in de parochie ook weer nadenken over feestelijke vormselvieringen en het plannen van voorbereidingsbijeenkomsten.

Paden begraafplaats Bredaseweg verhard

Paden begraafplaats Bredaseweg verhard

Op de begraafplaats aan de Bredaseweg is een aantal paden verhard, zodanig dat er een logische verbinding ontstaat met eerder verharde paden. Dit maakt de begraafplaats makkelijker toegankelijk bij regenachtig weer, zeker ook voor mensen met een rollator of rolstoel.

Het land van de toekomst

Het land van de toekomst

Op 14 maart stond de viering in de Petrus & Pauluskerk in het teken van het thema Het land van de toekomst. Dit thema is geënt op het gelijknamige liedje van Jules de Corte, op de tocht naar het beloofde land van het volk Gods onderweg in de woestijn, en de coronacrisis van dit moment.

Heldenketting - Theodoor van den Boom

Heldenketting - Theodoor van den Boom

Afgelopen zaterdag startte er in Brabants Dagblad een nieuwe artikelenserie, over "De helden van Tilburg" volgens het Zuidelijk Toneel. In deel 1 aandacht voor Theodoor van den Boom, 'de puike pastor'. Bron: Brabants Dagblad 20-02-2021 klik om het artikel te openen

Vastenactie 2021 voor Oeganda

Vastenactie 2021 voor Oeganda

Elk jaar tijdens de vasten vraagt de parochie uw aandacht voor een project in een Derde-Wereldland. Dit jaar is dat een project in Oeganda, een land in Oost-Afrika. In het noordelijk gebied is ook een vluchtelingenkamp met zo'n 148.000 vluchtelingen uit buurland Zuid-Soedan gevestigd. U kunt helpen met een financiële bijdrage via de kerk of door het over te maken naar: NL 21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie Den Haag, onder vermelding van projectnr. 401406.