Onze parochie geeft maandelijks een digitale nieuwsbrief uit, u kunt zich hier abonneren op deze nieuwsbrief.

Petrus en Paulusfeest onder de wijde hemel

In deze bijzondere tijd, nu de mogelijkheden in Nederland telkens wat groter worden, wil de Petrus en Pauluskerk haar jaarlijkse kerkfeest op een heel bijzondere manier vieren met een viering in de open lucht op het kerkplein aan de Vierwindenlaan. Deze speciale viering vindt plaats op zondag 27 juni om 9:30 uur.

Sacramentsprocessie op zondag 6 juni

Op zondag 6 juni viert de Kerk Sacramentsdag. De oorsprong van deze feestdag gaat bijna acht eeuwen terug en heeft zijn wortels in de lage landen. In een visioen aan de heilige Juliana van Cornillon, een kloosterzuster in Luik (België), heeft Jezus aan Juliana gevraagd zich in te zetten voor een liturgisch feest. Hij wenst dat gelovigen Hem kunnen aanbidden in het Sacrament, tot groei van hun geloof en tot Zijn eer.

Biddend Bijbellezen begint weer in juni

Op woensdag 2, 16 en 30 juni is er weer Biddend Bijbellezen op de pastorie van ’t Heike. Met elkaar lezen we Bijbelteksten van die dag en we gaan na wat deze woorden uit het Oude- en Nieuwe Testament voor ons persoonlijk kunnen betekenen. Biddend Bijbellezen is ‘s avonds van 19:30-21:00 uur.U kunt zich aanmelden bij kapelaan Karel Loodts, karelloodts@gmail.com.

Hoe leer ik bidden?

Het gebed hoort bij het leven van de Christenen. Tijdens het gebed kunnen we innerlijk tot rust komen en energie en inspiratie opdoen voor het dagelijks leven. Tegelijkertijd is het niet zo eenvoudig voor veel mensen om een regelmatig gebedsleven te onderhouden.

Vormsel 2021

Nu langzaam versoepelingen in zicht komen kunnen we in de parochie ook weer nadenken over feestelijke vormselvieringen en het plannen van voorbereidingsbijeenkomsten.

Paden begraafplaats Bredaseweg verhard

Op de begraafplaats aan de Bredaseweg is een aantal paden verhard, zodanig dat er een logische verbinding ontstaat met eerder verharde paden. Dit maakt de begraafplaats makkelijker toegankelijk bij regenachtig weer, zeker ook voor mensen met een rollator of rolstoel.

Het land van de toekomst

Op 14 maart stond de viering in de Petrus & Pauluskerk in het teken van het thema Het land van de toekomst. Dit thema is geënt op het gelijknamige liedje van Jules de Corte, op de tocht naar het beloofde land van het volk Gods onderweg in de woestijn, en de coronacrisis van dit moment.

Heldenketting - Theodoor van den Boom

Afgelopen zaterdag startte er in Brabants Dagblad een nieuwe artikelenserie, over "De helden van Tilburg" volgens het Zuidelijk Toneel. In deel 1 aandacht voor Theodoor van den Boom, 'de puike pastor'. Bron: Brabants Dagblad 20-02-2021 klik om het artikel te openen

Vastenactie 2021 voor Oeganda

Elk jaar tijdens de vasten vraagt de parochie uw aandacht voor een project in een Derde-Wereldland. Dit jaar is dat een project in Oeganda, een land in Oost-Afrika. In het noordelijk gebied is ook een vluchtelingenkamp met zo'n 148.000 vluchtelingen uit buurland Zuid-Soedan gevestigd. U kunt helpen met een financiële bijdrage via de kerk of door het over te maken naar: NL 21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie Den Haag, onder vermelding van projectnr. 401406.

Eerste communie Petrus en Paulus/'t Heike

De communieviering voor 2021 is gepland op zondag 10 oktober om 14: 00 uur in de St. Dionysiuskerk (’t Heike). De voorbereidingsbijeenkomsten en de presentatieviering zijn in de Petrus en Pauluskerk. De informatieavond voor ouders is vastgesteld op dinsdag 25 mei om 20:00 uur in de Petrus en Pauluskerk. Daarna zullen, vóór en na de grote vakantie, de bijeenkomsten plaatsvinden.

De witte kruisiging van Marc Chagall

In de eucharistieviering in de Petrus & Pauluskerk zal op de Dag van het Jodendom (zondag 17 januari 2021) aandacht besteed worden aan de dialoog van Joden en Christenen. Marc Chagall wordt gezien als een schilder van die dialoog. Marc Chagall schilderde "De witte kruisiging" naar aanleiding van de Kristallnacht op 9 en 10 november 1938. Die nacht luidde het begin in van de moord op zes miljoen Joden in Europa.

Gedenkboom voor het Spoorpark

Afgelopen week is er een tamme kastanje geplaatst voor de ingang van het Spoorpark. De boom is een symbool voor hoop, perspectief en groei maar ook een plek om iedereen te herdenken die met gevolgen van Corona te maken hebben gehad.

Dierzegening 2020

Op zondag 4 oktober (dierendag, de gedenkdag van Sint Franciscus) vond, na afloop van de wekelijkse mis, de jaarlijkse dierenzegening plaats op het kerkplein van de Petrus en Pauluskerk.