Onze parochie geeft maandelijks een digitale nieuwsbrief uit, u kunt zich hier abonneren op deze nieuwsbrief.

Stadsorganist herdenkt César Franck

Op 10 december is het precies 200 jaar geleden dat componist César Franck is geboren. Reden voor de stadsorganist van Tilburg, Rob Nederlof, om hier op zaterdagmiddag 10 december de nodige muzikale aandacht aan te geven.

Van knuffels en kaarsjes tot stille tocht

Wij Nederlanders staan te boek als een nuchter, zakelijk volkje. Tot zich ergens een aangrijpend drama voltrekt. Dan worden er stille tochten georganiseerd en spontane monumenten gebouwd met knuffels, kaarsjes en een bloemenzee.

Ik ben gezien

De afbeelding van de Japanse kunstenaar Soichi Watanabe is voor mij het startpunt om iets te vertellen over de werkgroep De Samaritaan. Een afbeelding naar aanleiding van het verhaal van Zacheus (Lucas 19: 1-10). We zien Zacheus op het moment dat hij geroepen wordt door Jezus: “Kom naar beneden want vandaag moet ik in jouw huis te gast zijn”. Mooier nog dan dát Zacheus geroepen wordt, is te zien wat er op dat moment gebeurt. Op het moment dat Zacheüs geroepen wordt, bloeit hij open. Zijn hart en daarmee zijn mens-zijn komt opnieuw tot leven.

Cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners

In september begint in Tilburg een nieuwe cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners. Wilt u de verhalen uit het Oude Testament eens lezen in de oorspronkelijk taal waarin veel verhalen zijn geschreven?

Nieuw Diaconaal Project

Ter ondersteuning van een nieuw diaconaal project voor onze parochie willen we als eerste stap de werkgroep “De Samaritaan” verstevigen en uitbouwen.

Pastoor Jan van Noorwegen overleden

Na eerder in de week te zijn opgenomen in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking en gesterkt door het sacrament van ziekenzalving, op dinsdag 1 maart 2022 ontvangen van Mgr. Rob Mutsaerts, is op 4 maart 2022 pastoor Jan van Noorwegen op 86-jarige leeftijd overleden.

Oproep van de paus tot gebed en vasten voor Oekraïne

De Nederlandse bisschoppen sluiten zich aan bij oproep van paus Franciscus om een dag te vasten en bidden voor vrede in Oekraïne. Op woensdag 23 februari deed de paus een indringende oproep om geweld te bestrijden met de “wapens” van God: gebed en vasten.