Onze parochie geeft maandelijks een digitale nieuwsbrief uit, u kunt zich hier abonneren op deze nieuwsbrief.

28 maart: Online Passieconcert

Op zondag 28 maart (Palmzondag) wordt in de Tilburgse Petrus en Pauluskerk een bijzonder passieconcert gehouden dat u online mee kunt maken. In deze moeilijke coronatijd kunnen we wel een extra bemoediging gebruiken en passiemuziek is bij uitstek zo’n hart onder de riem: lijden wordt niet ontkend, maar juist meeslepend uitgezongen.

Bezinningsdrieluik Pasen door Gotiko

Ik ben er voor jou… ben jij er ook voor mij? In de Veertigdagentijd staan we stil bij het leven van Jezus. Hij inspireert ons. Als ultieme daad van goedheid gaf hij zijn leven en stond hij op uit de dood. De hoop die dát geeft, geven we door: door barmhartig te zijn en goed te doen.

Het land van de toekomst

Op 14 maart stond de viering in de Petrus & Pauluskerk in het teken van het thema Het land van de toekomst. Dit thema is geënt op het gelijknamige liedje van Jules de Corte, op de tocht naar het beloofde land van het volk Gods onderweg in de woestijn, en de coronacrisis van dit moment.

Heldenketting - Theodoor van den Boom

Afgelopen zaterdag startte er in Brabants Dagblad een nieuwe artikelenserie, over "De helden van Tilburg" volgens het Zuidelijk Toneel. In deel 1 aandacht voor Theodoor van den Boom, 'de puike pastor'. Bron: Brabants Dagblad 20-02-2021 klik om het artikel te openen

Vastenactie 2021 voor Oeganda

Elk jaar tijdens de vasten vraagt de parochie uw aandacht voor een project in een Derde-Wereldland. Dit jaar is dat een project in Oeganda, een land in Oost-Afrika. In het noordelijk gebied is ook een vluchtelingenkamp met zo'n 148.000 vluchtelingen uit buurland Zuid-Soedan gevestigd. U kunt helpen met een financiële bijdrage via de kerk of door het over te maken naar: NL 21 INGB 0000 0058 50 t.n.v. Vastenactie Den Haag, onder vermelding van projectnr. 401406.

Eerste communie Petrus en Paulus/'t Heike

De communieviering voor 2021 is gepland op zondag 10 oktober om 14: 00 uur in de St. Dionysiuskerk (’t Heike). De voorbereidingsbijeenkomsten en de presentatieviering zijn in de Petrus en Pauluskerk. De informatieavond voor ouders is vastgesteld op dinsdag 25 mei om 20:00 uur in de Petrus en Pauluskerk. Daarna zullen, vóór en na de grote vakantie, de bijeenkomsten plaatsvinden.

De witte kruisiging van Marc Chagall

In de eucharistieviering in de Petrus & Pauluskerk zal op de Dag van het Jodendom (zondag 17 januari 2021) aandacht besteed worden aan de dialoog van Joden en Christenen. Marc Chagall wordt gezien als een schilder van die dialoog. Marc Chagall schilderde "De witte kruisiging" naar aanleiding van de Kristallnacht op 9 en 10 november 1938. Die nacht luidde het begin in van de moord op zes miljoen Joden in Europa.

Gedenkboom voor het Spoorpark

Afgelopen week is er een tamme kastanje geplaatst voor de ingang van het Spoorpark. De boom is een symbool voor hoop, perspectief en groei maar ook een plek om iedereen te herdenken die met gevolgen van Corona te maken hebben gehad.

Parochies in Tilburg bidden voor bescherming tegen coronavirus

Parochie Zalige Peerke Donders, de Emmaus Parochie en Parochie de Goede Herder bidden voor bescherming tegen het coronavirus. In het portaal van de Heikese kerk is daartoe een beeld van de Zalige Peerke Donders tentoongesteld met bijbehorend gebed. Iedereen die in dit portaal komt kan dit gebed bidden. Het gebed is er in het Nederlands en in het Tilburgs.

Dierzegening 2020

Op zondag 4 oktober (dierendag, de gedenkdag van Sint Franciscus) vond, na afloop van de wekelijkse mis, de jaarlijkse dierenzegening plaats op het kerkplein van de Petrus en Pauluskerk.