De witte kruisiging van Marc Chagall

In de eucharistieviering in de Petrus & Pauluskerk zal op de Dag van het Jodendom (zondag 17 januari 2021) aandacht besteed worden aan de dialoog van Joden en Christenen. Marc Chagall wordt gezien als een schilder van die dialoog. Marc Chagall schilderde "De witte kruisiging" naar aanleiding van de Kristallnacht op 9 en 10 november 1938.

Driekoningen online – de uitslag

Vanwege de geldende coronamaatregelen was het Driekoningen zingen dit jaar anders dan in andere jaren. Omdat de koningen (en belangstellenden en juryleden) elkaar niet lijfelijk konden ontmoeten hebben we alle koningen gevraagd een filmpje in te sturen van hun liedje/optreden. De filmpjes werden gejureerd en we hebben een winnaar.

Kerstviering RIBW

Sinds enkele jaren viert het RIBW Brabant Kerstmis in een speciale viering in de OLV Moeder van Goede Raad Kerk in Broekhoven. Vanwege de coronamaatregelen kon de viering in 2020 helaas niet doorgaan in aanwezigheid van de cliënten van het RIBW. Maar de dienst is wel opgenomen en voor iedereen hier te bekijken.

Nieuwjaarswens Theodoor van den Boom

De locatie OLV Moeder van Goede Raad (Broekhoven) is vanwege de corona-maatregelen tijdelijk gesloten. Pastoraal werker Theodoor van den Boom spreekt vanuit deze kerk een Nieuwjaarswens uit voor alle vaste bezoekers van deze locatie, voor alle parochianen en voor iedereen daarbuiten.

Kerststal kijken

In Parochie De Goeder Herder kun je op verschillende plekken kerststallen bekijken. In dit nieuwsbericht vind je een overzicht van de locaties en openingstijden.

Gedenkboom voor het Spoorpark

Afgelopen week is er een tamme kastanje geplaatst voor de ingang van het Spoorpark. De boom is een symbool voor hoop, perspectief en groei maar ook een plek om iedereen te herdenken die met gevolgen van Corona te maken hebben gehad.

Parochies in Tilburg bidden voor bescherming tegen coronavirus

Parochie Zalige Peerke Donders, de Emmaus Parochie en Parochie de Goede Herder bidden voor bescherming tegen het coronavirus. In het portaal van de Heikese kerk is daartoe een beeld van de Zalige Peerke Donders tentoongesteld met bijbehorend gebed. Iedereen die in dit portaal komt kan dit gebed bidden. Het gebed is er in het Nederlands en in het Tilburgs.

Nieuwe corona-maatregelen

Zoals u weet heeft minister Grapperhaus op maandag 5 oktober gesproken met vertegenwoordigers van de kerken en is het dringende advies gegeven om in de maand oktober het aantal kerkgangers bij vieringen terug te brengen naar 30 en geen samenzang toe te staan. De bisschoppen hebben besloten om hun verantwoordelijkheid te nemen en de coronamaatregelen van de overheid te volgen. In dit nieuwsbericht leest u wat dat concreet betekent.

Dierzegening 2020

Op zondag 4 oktober (dierendag, de gedenkdag van Sint Franciscus) vond, na afloop van de wekelijkse mis, de jaarlijkse dierenzegening plaats op het kerkplein van de Petrus en Pauluskerk. In de geest van Sint Franciscus kregen de dieren op deze zondag extra liefde en aandacht.