St. Jans Onthoofdingkerk
5051 LA GOIRLE

E: goirlesintjan@parochiedegoedeherder.nl

Openingstijden parochiecentrum:
Iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 uur.

Rekeningnummer: NL26RABO0116820470
t.n.v. parochie De Goede Herder, Sint Jans Onthoofdingkerk - Goirle

• Dinsdag, 19:00 uur in de Emmaüskapel
  • Zaterdag, 16:00 uur in woonzorgcentrum de Guldenakker
  • Zondag, 11:00 uur
  • Iedere eerste vrijdag van de maand om 19:00 uur in de Emmaüskapel, met aanbidding van het Allerheiligste.
De zondagsvieringen vanuit de St. Jan zijn te beluisteren via de Lokale Omroep Goirle (LOG), via de volgende frequenties: 105.6 FM via de ether, 87.5 FM via de kabel of kanaal 919 via Ziggo digitaal. Ook zijn de vieringen te beluisteren via de website van de LOG: www.lokaleomroepgoirle.nl.

De Sint Jans Onthoofdingkerk

De kerk Sint Jans Onthoofding is gelegen aan de Kerkstraat 1. Het is een neogotische kerk die in 1898 in gebruik is genomen, gebouwd naar een ontwerp van architect Jos Cuijpers.

Het secretariaat
In het gebouw naast de kerk, de oude pastorie, is het secretariaat gevestigd. U kunt daar onder andere terecht voor uw intenties, het opgeven voor de eerste communie en het vormsel. Het gebouw is ook een ontmoetingsplaats voor de vele vrijwilligers die in Goirle voor de geloofsgemeenschap actief zijn. Zij zetten zich, vaak decennia lang, met hart en ziel in voor de kerk. Zij vormen de échte bouwstenen van onze geloofsgemeenschap. Zij bepalen de sfeer, de gezelligheid en de gastvrijheid.

De geloofsgemeenschap in Goirle wordt gedragen door veel vrijwilligers. Het dorpse verleden ligt nog sterk in de herinnering. Daarom proberen we in onze gemeenschap die dorpse gezelligheid ook te bewaren.