Welkom bij de jongeren van de parochie! Je bent van harte welkom om je bij ons aan te sluiten.

De jongerengroep luncht met de pastoor, hierbij hanteren we afwisselend twee concepten:

• Een lange lunch met pastoor Robert, Franny en Ingeborg.
    Tijdens de lunch worden er allerlei onderwerpen verdiept:
    Wat is rijkdom, waarom zijn er zo weinig jongeren in de Kerk, ben ik alleen in het geloof, hoe denkt de Kerk over seksualiteit, is er een hemel of hel, wat is de rol van alle andere religies, is het bestaan van God te bewijzen, waarom zijn er verschillende Bijbelboeken en vertalingen, et cetera.
  • Korte lunch met bezoek.
    Dat is een supersnelle lunch waarna we met z’n allen ergens naar toe te gaan: kloosters, gezellige steden, interessante mensen, café in de binnenstad, originele plaatsen. Dit is echt chill!

Wanneer?
In principe iedere derde zondag van de maand

Hoe laat?

Waar?
Bisschop Zwijsenstraat 3, Tilburg

Programma voor 2023/2024:

• 19 november 2023: bezoek aan Peerke Donders Paviljoen in Tilburg. Rondleiding op het park en discussie over naastenliefde, zorg voor elkaar en respect voor meningen en culturen. Verzamelen bij de pastorie.
  • 17 december 2023: Muziek is het water waar het bootje van de ziel op vaart. Wat is de rol van liturgie en muziek? Welke plaats krijgt praise and worship of Gregoriaans in jouw leven?
  • 21 januari 2024: Getuigenis van een monnik of naar Oosterhout op bezoek bij verschillende kloosters, afgerond met een mooie schuimkraag.
  • 11 februari 2024: Carnaval meevieren en feestelijk kijken naar de optocht. Voor de pastorie in het centrum van Tilburg.
  • 18 februari 2024: lezing door bisschop De Korte, bisschop van ’s-Hertogenbosch, over het geheim van God in jouw leven. Verzamelen voor de pastorie om naar Den Bosch af te reizen.
  • 17 maart 2024: Filmmiddag met discussie.
  • 21 april 2024: Getuigenis van een monnik of naar Oosterhout op bezoek bij verschillende kloosters, afgerond met een mooie schuimkraag
  • 19 mei 2024: In gesprek met een aalmoezenier van de Nederlandse strijdkrachten (militair ordinariaat). Hoe gaat een militair met zijn of haar geloof om?
  • 16 juni 2024: EindejaarsBarbecue met inleiding.

Info:
secretariaat@parochiedegoedeherder.nl