• darkblurbg

Wat is de Alpha cursus?
Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is de Alpha cursus. Tijdens twaalf interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.
Ontmoeten, vragen en ontdekken, dat doe je bij de Alpha cursus. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer, wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen al een Alpha cursus.

Voor wie?
De Alpha cursus is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is de Alpha cursus echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Tijdens de Alpha cursus denk je samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen.

Hoe werkt het?
Elke Alpha cursusavond begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn elf Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Onderwerpen en vragen die aan bod komen zijn onder meer “Is er meer in het leven?”, “Wie is Jezus?”, “Hoe kan ik bidden en de bijbel lezen?” en “Wie is de Heilige Geest?”.

Vragen of aanmelden?
Heb je aanvullende vragen of wil je je aanmelden voor de eerstvolgende cursus neem dan contact op met het centrale parochiesecretariaat.