• darkblurbg

28 november: Lezing God en de Chatbot

Gepubliceerd op: 22-11-2023

In onze tijd en wereld zijn er steeds meer verschijnselen die door mensen zelf in het leven zijn geroepen maar die ons dreigen te overweldigen. Zoals de klimaatcrisis, plastic in het milieu maar ook het verschijnsel Artificial Intelligence (kunstmatige intelligentie). In het kader van het thema Een kantelende wereld is er op dinsdag 28 november een lezing van AI-theoloog Jack Esselink. Deze lezing vindt plaats om 20:00 uur in de Pauluszaal van de Petrus en Pauluskerk.

AI-theologie is een richting in de theologie die de consequenties onderzoekt van de opkomst van artificial intelligence voor de geloofservaring. AI staat natuurlijk voor Artificial Intelligence. Voor veel mensen is artificial intelligence een begrip waar veel dreiging van uit gaat. We zijn bang om terecht te komen in een wereld waarop we geen greep meer hebben, waarin robots en computers de baas zijn en mensen alleen nog maar kunnen volgen. Maar is die angst wel terecht? Misschien is het wel mogelijk om vanuit de kerk met artificial intelligence een beter zicht te krijgen op God en kan AI ons ook helpen om meer wijsheid te vergaren.

In zijn lezing God en de Chatbot gaat Jack Esselink in op zowel de zorgen over deze ontwikkeling als de kansen en mogelijkheden voor geloof en theologie. Op een beeldende manier zal hij ons meenemen in zijn verhaal hierover maar vooral: hij zal ons uitzicht bieden. Misschien biedt de ontwikkeling in de moderne tijd kerk en geloof wel goede mogelijkheden om in onze samenleving op een nieuwe manier voor het voetlicht te komen.

De toegangsprijs is € 5,-. Koffie en thee staan klaar!


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!