Zaterdag 11 september Nationale orgeldag, concert in Heuvelkerk

Gepubliceerd op: 10-09-2021

Zaterdag 11 september is het Nationale Orgeldag. In Tilburg wordt deze dag om 16:00 uur afgesloten met een concert in de Heuvelse Kerk door Rob Nederlof, die stadsorganist van Tilburg gaat worden.

Eerder die middag is er daar een open-inloop programma dat bestaat uit drie orgelbespelingen van ongeveer een half uur op het Loret-orgel (1858). Jan Hoegee van 13:00-13:30 uur, Ruud Verbunt van 14:00-14:30 uur en Sjak Smulders van 15:00-15:30 uur. Deze organisten kunnen daarbij van dichtbij aan het werk worden gezien. Tussen de bespelingen is er gelegenheid om met de organisten in gesprek te gaan over alles wat het orgel, de muziek en het orgelspel betreft.

Voorafgaand aan het slotconcert door Rob Nederlof geeft Ruud Severijns, voorzitter van de BOF, een korte uitleg over de geplande activiteiten m.b.t. uitgave van cd's en publicaties over Smits-orgels waaronder het Smits-orgel in deze Heuvelse Kerk waarbij hier ook de uitgave van een 'portret-cd', ook gespeeld door Rob Nederlof, gepland staat.