• darkblurbg

Wees niet bang! - Beleef het verhaal van Pasen met de PaasChallenge

Gepubliceerd op: 31-03-2022

Dit jaar vertellen we het verhaal van de Goede Week en Pasen met de PaasChallenge, die het bisdom 's-Hertogenbosch ontwikkeld heeft. Een unieke ervaring waarin je met meerdere mensen samen de laatste dagen van Jezus beleeft. Als gezin of met meerdere gezinnen samen kunt u online deelnemen aan dit interactieve spel

De deelnemers gaan aan de slag met verschillende puzzels, creatieve uitdagingen en doe-opdrachten die ze steeds online krijgen. Deelnemers aan de PaasChallenge volgen Jezus in de laatste dagen van zijn leven. Onder zware omstandigheden zei Hij regelmatig tegen zijn volgelingen: "Wees niet bang!". Maar dat is erg vreemd, omdat er heel veel was om bang voor te zijn in Jezus' tijd: oorlog, onderdrukking, geweld, armoede, ziekte, dood, haat en honger. Genoeg om angstig, bezorgd of verdrietig van te worden.

En laten we wel zijn: die emoties horen bij ons als mensen. Zonder emoties zouden we niet eens leven. Gaat Jezus deze emoties dan even weghalen als hij zegt: "Wees niet bang"? In dit paasspel ontdek je dat Jezus de angst niet weghaalt maar dat hij iets nieuws geeft, iets extra's. Jezus haalt het gevaar niet weg maar hij geeft liefde, hoop, rust, vertrouwen, geloof, moed om de situatie aan te kunnen.

Wil je meedoen aan de PaasChallenge? Ga dan naar deze website. Daar vindt je alle verdere informatie.


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!