Vastenproject voor kinderen van Parochie De Goede Herder

Gepubliceerd op: 21-02-2021

Alle kinderen kunnen meedoen aan het project. Ze krijgen dan een voorbedrukt blad waarop een spaarkubus staat, deze kunnen ze kleuren of er op tekenen.

Er vallen 6 zondagen in de vastentijd. De spaarkubus heeft ook 6 kanten en elke kant heeft een speciale opdracht. Deze opdracht is verbonden aan een vergoeding die de kinderen krijgen als ze het goed hebben gedaan. Dat geld doen ze in de spaarkubus en geven dat op stille zaterdag 4 april af in de kerk. Ook krijgen ze daar dan iets persoonlijks wat betrekking heeft op Pasen.

Meedoen? Mail naar alexhendrickx@parochiedegoedeherder.nl.

Zondag 21-02 De hongerigen te eten geven
(Bak met een van je ouders een cake of muffin en geef deze aan iemand in de straat die het hart nodig heeft)
Als je de opdracht hebt vervuld vraag je of iemand als beloning wat geld in het spaardoosje wilt doen.

Zondag 28-02 De dorstigen te drinken geven
(Pers 2 sinaasappels uit en verras één van je ouders op zondagochtend hier mee)

Zondag 07-03 De naakten kleden
(Knip uit een tijdschrift kleding die jij leuk vindt, plak deze op een A4 en geef deze aan iemand die je aardig vindt. Zeg tegen hem of haar dat je wenst dat iedereen een keuze kan maken over de kleding die men wil kopen. En dat je hoopt dat dit na coronatijd ook weer kan.)

Zondag 14-03 De vreemdelingen herbergen
(Maak een uitnodiging voor iemand uit jouw omgeving die pas in Nederland woont en vraag of hij/zij als het weer kan een keertje op bezoek wil komen)

Zondag 21-03 De zieken verzorgen
(Vraag aan iemand in jouw omgeving die ziek is of je een paar boodschappen voor hem kunt doen).

Zondag 28-03 De gevangenen bezoeken
(Maak 3 kaarten voor iemand die in de gevangenis zit, geef deze kaarten aan de Pastorie van de Binnenstad Bisschop Zwijsenstraat 3)

Kleur elke week de kleurplaat van de komende zondag; begin hier op woensdag 17 februari mee. Op deze woensdag wordt een Askruisje uitgedeeld in de kerk, als begin van de vastentijd. De priester zegt dan "Van as zijt gij gemaakt en tot as zult ge wederkeren"

Hieronder vind je de kleurplaten per thema:
De hongerigen te eten geven
De dorstigen te drinken geven
De naakten kleden
De vreemdelingen herbergen