• darkblurbg

Taizé-avond in Tilburg (02-06-2022)

Gepubliceerd op: 09-05-2022

De gezamenlijke Tilburgse kerken organiseren op donderdag 2 juni een Taizé-avond. Dit oecumenisch initiatief vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9-11 in Tilburg. De avond begint om 19:30 uur en duurt tot 21:30 uur.

De Gemeenschap van Taizé is een internationale oecumenische geloofsgemeenschap. Jaarlijks trekken duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé in Frankrijk voor ontmoeting en bezinning. Driemaal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk met veel zang maar ook stilte. Tussen deze diensten in is er tijd voor bezinning, discussie, gebed en stilte, al dan niet in groepjes van jongeren met verschillende nationaliteiten.

Aan de avond in Tilburg neemt een aantal koren, onder meer Katharsis, Switch en de Cantorij van de PKN, deel. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door enkele musici. Vóór de pauze worden bekende Taizé-liederen ingestudeerd en zijn er twee korte inleidingen over de muziek en de spiritualiteit van Taizé. Na de pauze is er een Taizé-viering met liederen, lezingen, voorbeden, stilte en lichtritus. Aanmelden is niet nodig. Er is geen entreeprijs maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!