Parochies in Tilburg bidden voor bescherming tegen coronavirus

Gepubliceerd op: 05-11-2020

Parochie Zalige Peerke Donders, de Emmaus Parochie en Parochie de Goede Herder bidden voor bescherming tegen het coronavirus. In het portaal van de Heikese kerk is daartoe een beeld van de Zalige Peerke Donders tentoongesteld met het onderstaande bijbehorende gebed. Iedereen die in dit portaal komt kan dit gebed bidden. Het gebed is er in het Nederlands en in het Tilburgs.

Goede God,
Op voorspraak van onze Zalige Peerke Donders vragen wij om bescherming tegen het coronavirus. God, U heeft Peerke geroepen om mensen die in quarantaine zaten te helpen, te sterken in het geloof en in elkaar als naaste. Speciaal, God, vragen wij U op voorspraak van Peerke om de mensen die nu in de zorg werken te beschermen, net als U hem heeft beschermd. Ook willen wij bidden op voorspraak van Peerke Donders aan U God, bescherm zijn geboortestad Tilburg, en maak ons één in deze moeilijke tijd.

Het Peerke Donders beeldje in de Heikese kerk is in bruikleen van Stichting Petrus Donders Tilburg.

Gebed van Peerke
Peerke Donders, jij die een zegen bent voor de mensen:
Omdat grenzen voor jou niet bestonden.
Omdat voor jou kleur, religie, rang of stand er niet toe deden.
Peerke Donders, met jouw open blik op de wereld:
Die partij trok voor elke medemens als voor een vriend, Die met jouw gouden hart tijd en ruimte overbrugde,
Die liet zien dat God er is voor alle mensen.
Peerke Donders, help ons samen sterk te zijn in moeilijke tijden,
Help ons elkaar te leren kennen en te begrijpen,
Help ons de wereld mooier en beter te maken

en in Tilburgs dialect
Pirke Donders, gij die ’n zeege zèèt vur de meense: Umdè grènze vur jou nie bestonde.
Umdè vur jou kleur, gelèùf, rang òf staand d’r nie toe deeje.
Pirke Donders, meej oewen oope kèèk op de wèèreld: die opkwaam vur iedere meedemeens as vur ene vriend,
Die meej oew gouwe hart tèèd èn römte ooverbrugde,
Die liet zien dè Gòd ’s is vur alle meense.
Pirke Donders, hèlp ons saome stèèrk te zèèn in moejleke tije,
Hèlp ons mekaare te leere kènnen èn begrèèpe,
Hèlp ons de wèèreld schôoner èn beeter te maoke.