Muziek van Brabantse bodem in de Heuvelse kerk

Gepubliceerd op: 29-05-2022

Op vrijdagavond 3 juni organiseert de Brabantse Orgelfederatie het Festival Brabantse Componisten in de Heuvelse kerk in Tilburg.

De voorbereiding van dit evenement is vier jaar geleden gestart met het initiatief om bladmuziek van componisten uit onze provincie te gaan verzamelen. Tijdens het festival wordt een deel van de muzikale oogst ten gehore gebracht. Het betreft muziek die een periode beslaat van de middeleeuwen tot de 20e eeuw.

Naast orgelwerken en enkele koorwerken omvat het programma ook werken voor vocale solisten (sopraan) en voor instrumentale solisten (viool). Het geheel staat onder leiding van Ruud Huijbregts, de stadsorganist van Eindhoven. Als solisten zullen optreden de sopranen Enide Lebrocquy en Luisa Kop en de violisten Dieuwke de Vries en Maaike van Vossen. Het kistorgel wordt bespeeld door Ruud Huijbregts. De koorwerken worden vertolkt door het Collegium Vocale Eindhoven. Het Loret-orgel (1859) en het Smits-orgel (1893) worden bespeeld Rob Nederlof, dit jaar 30 jaar organist van de Heuvelse kerk en sinds medio 2021 de stadsorganist van Tilburg.

Tijdens de pauze van het programma wordt een cd gepresenteerd waarop Rob Nederlof het monumentale Smits-orgel in al zijn aspecten laat klinken. Het festivalprogramma start om 20:00 uur. De entreeprijs bedraagt € 10,-, reserveren is niet nodig.

Zie voor meer informatie: www.brabantorgel.nl/festival.