Maandag 21 maart Happy Bachday concert in Heikese kerk

Gepubliceerd op: 14-03-2022

Op de geboortedag van Johann Sebastian Bach op 21 maart vieren we de allereerste Tilburgse Happy Bachdag! Deze dag zal de hele stad in het teken staan van Bach, op onverwachte plekken en momenten kun je verrast worden door muziek van Bach. Een feestelijke manier om je week te beginnen.

De muziek van Bach kenmerkt zich door herkenning en troost. Ook al heb je zijn muziek nog nooit gehoord, het voelt meteen vertrouwd en dichtbij. Mooi om je week mee van start te gaan op maandag 21 maart.

Programma
Om te beginnen hebben we de stationspiano op geheel Tilburgse wijze gekaapt! Iedereen mag vanaf 7u30 de hele dag plaatsnemen achter de piano in de hal van het station. Van 8u tot 20u speelt ook het carillon (a.k.a. de Wasknijper) in de klokkentoren van het station mee.

Onze stadsbeiaardier Carl van Eindhoven heeft speciaal voor de Happy Bachdag een groep gemaakt voor de beiaard automaat. Van 8u tot 20u zullen deze melodieën klinken op de beiaard van het Heike! Op deze manier is Bach zijn ganse ‘verjaardag’ aanwezig.

‘s Middags vanaf 13u hoor je Bach in de binnenstad. Verschillende musici zullen op diverse plekken in de stad muziek van Bach ten gehore brengen. Ook zullen ze op meerdere basisscholen, middelbare scholen én in de binnenstad van Tilburg mensen trakteren op een muzikaal intermezzo. Daarnaast zullen een aantal winkels hun deuren openen voor de muzikanten.

Van 11u tot 17u zal de Bach Kliniek gespeeld worden in de Jacques de Leeuwzaal van Schouwburg Concertzaal Tilburg. De Bach Kliniek is een intiem één-op-één concert van een muzikant die een stuk van Bach speelt, een unieke ervaring! De Bach Kliniek is een besloten concert op inschrijving en dus niet openbaar toegankelijk.

De Happy Bachdag wordt afgesloten met een kort orgelconcert van de jonge topmuzikant Laurens de Man in de Heikese Kerk van 17u30 tot 18u. Dit concert is gratis toegankelijk voor iedereen.

Happy Bachdag Tilburg
Maandag 21 maart
7u30 tot 18u (carillon en beiaard spelen tot 20u)