Hulpactie Oekraïne afgerond

Gepubliceerd op: 21-03-2022

Vorige week is in onze parochie een actie opgezet om materialen in te zamelen voor Oekraïne.

Slaapzakken, zeep, maandverband en luiers werden door onze parochianen bijeengebracht voor deze hulpactie. Op 19 maart zijn twee auto’s vol verzamelde goederen vanuit de Petrus en Pauluskerk naar het terrein van Fuji gereden. De goederen waren afkomstige van meerdere kerken uit onze parochie, het was een echt gezamenlijk actie.

Op het parkeerterrein van Fuji zijn alle producten overgeladen in vrachtwagens die op weg zijn gegaan naar een magazijn in Polen, op slechts 30 kilometer van de Oekraïense grensovergang bij Starovoitove waar per dag ongeveer 5.000 vluchtelingen vanuit Oekraïne Polen binnenkomen. Vanuit dit magazijn gaan de spullen rechtstreeks naar de vluchtelingenopvang in Polen of naar de inwoners van Oekraïne (in de schuilkelders van Lviv).

Het was hartverwarmend om alle bijdragen vanuit verschillende kanten van onze parochie zo bij elkaar te zien komen. De hulporganisatie was er erg blij mee. Alle gevers van harte bedankt!

We hopen natuurlijk allemaal vooral dat de ellende voor de bevolking van Oekraïne gauw ten einde is.