Hoe leer ik bidden?

Gepubliceerd op: 27-05-2021

Het gebed hoort bij het leven van de Christenen. Tijdens het gebed kunnen we innerlijk tot rust komen en energie en inspiratie opdoen voor het dagelijks leven. Tegelijkertijd is het niet zo eenvoudig voor veel mensen om een regelmatig gebedsleven te onderhouden.

Dat komt omdat we soms niet zo goed weten hoe we kunnen bidden. We vragen ons af: wat moet ik doen? Wat moet ik zeggen? Hoe lang kan ik bidden en hoe zorg ik ervoor dat ik niet teveel afdwaal in mijn gedachten?

De Franse katholiek Laurent Landete heeft een vier-stappenplan ontwikkeld dat kan helpen om het gebedsleven een deel van het dagelijks leven te laten worden. Het is eenvoudig, toegankelijk en aangepast aan ieders persoonlijke ritme.

De methode stelt ons in de gelegenheid om de nabijheid van de Heer te proeven. De stappen zorgen ervoor dat er structuur komt in het gebed en allerlei praktische tips zorgen ervoor dat we merken dat het gebed allesbehalve saai is.

Tijdens vier avonden willen we deze methode graag introduceren. We zullen dat inhoudelijk doen maar we gaan ook samen bidden. Het is dus zowel theoretisch als praktisch.

De avonden worden georganiseerd in de Sint Dionysiuskerk ('t Heike) op de volgende 4 dinsdagen: 8 juni, 22 juni, 6 juli en 20 juli; steeds van 20:00 tot 20:45 uur. Alle avonden zijn ook te volgen via de livestream van de Sint Dionysiuskerk ('t Heike).