• darkblurbg

Gregorian Grace Europa tour 2022 (12-06-2022)

Gepubliceerd op: 17-05-2022

Arte Chorale. Met veel gratie, bijna eerbiedig, celebreert het negenkoppige meesterlijke ensemble bestaande uit gerenommeerde zangers en artiesten met jarenlange concertervaring en gekleed in eenvoudige monnikengewaden, het Gregoriaans.

Bezoekers van concerten van dit ensemble worden gegrepen door prachtige stemmen en klanken die hun weerga niet kennen. Soms mysterieus, soms bijna overweldigend, weerklinken de traditionele eenstemmige kerkgezangen, die uit de oudheid zijn overgeleverd, in de Latijnse taal. Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus of Miriam Matrem Virginem zijn slechts enkele van de traditionele gezangen. Deze worden gevolgd door Gregoriaans geïnterpreteerde wereldhits van onze tijd zoals Leonard Cohens Hallelujah, Knockin' on heaven's door van Bob Dylan, Sound of silence van Simon & Garfunkel en Tears in heaven van Eric Clapton.

Het gevarieerde repertoire van Gregorian Grace brengt het publiek in een ongekende en meeslepende sfeer. Volledig instrumentaal gepresenteerde stukken ronden het programma op indrukwekkende wijze af. De sacrale sfeer van de kerken, die als locatie dienen voor de Europese tour van 2022, biedt een passend en indrukwekkend decor en kruipt in combinatie met de muziekstukken, die nieuw zijn gearrangeerd door componist Jedrzej Rochecki, op fascinerende wijze onder de huid. Gregorian Grace biedt met Arte Chorale een unieke en zeer emotionele koorervaring, een tijdreis van het Gregoriaans gezang van de oudheid tot heden. Laat u een avond lang betoveren.

Praktisch
Datum: 12 juni 2022
Tijd: 19:00 uur
Locatie: St. Jozefkerk (Heuvel)
Entree: vanaf € 25,-
Duur: 120 minuten (inclusief 15 minuten pauze)
Meer info: gregorian-grace.nl/nl-nl
Via de link kunt u ook tickets bestelen.


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!