• darkblurbg

De Bijbel: een boek om beter te leren kennen

Gepubliceerd op: 02-05-2023

Organisatie: Chevalierstichting i.s.m.onze parochie. Drie bijeenkomsten om kennis te maken of meer vertrouwd te raken met het Boek der Boeken. Inleider: Jos Vriesema, pastoraal werker Klooster Notre Dame, kapel St.Oloflaan 1, 5037 EP Tilburg Data: woensdagochtend 31 mei, 14 juni, 28 juni van 9.30 tot 10.30 uur

De drie bijeenkomsten hebben elk een afgerond thema. Ieder thema bestaat uit een inleiding, met gelegenheid tot gesprek of vragen stellen bij een kopje koffie na afloop.

De eerste bijeenkomst gaat over het ontstaan van de Bijbel. Een stukje geschiedenis, maar veel meer dan dat. De Bijbel ontstond in een periode van meer dan duizend jaar, maar daarna ontstond een veelheid aan teksten en vertalingen.
Welke vertaling spreekt ons het meest aan?

De tweede bijeenkomst gaat over het Oude Testament en dan vooral hoe de Schrift functioneerde in de synagoge ten tijde van Jezus. Toen lag de inhoud van dat Oude Testament vrijwel helemaal vast, maar hoe werd die Schrift in de Joodse eredienst gebruikt? In de christelijke kerken bestaat een lezingenrooster, het is boeiend te ontdekken dat in de synagoge ook zoiets bestond.

De derde bijeenkomst gaat over het Nieuwe Testament, met name over de vier evangeliën. Soms wordt gezegd: is dat niet een beetje veel? Vier maal hetzelfde verhaal van Jezus? We kunnen ontdekken, dat die vier verhalen allemaal een eigen boodschap hebben, en dat ze elkaar zo op een wonderlijke manier aanvullen.

Iedereen is welkom bij de drie bijeenkomsten, de toegang is gratis. Wel graag even aanmelden vooraf: stuur een berichtje naar: info@chevalierstichting.nl


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!