Cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners

Gepubliceerd op: 12-07-2022

In september begint in Tilburg een nieuwe cursus Bijbels Hebreeuws voor beginners. Wilt u de verhalen uit het Oude Testament eens lezen in de oorspronkelijk taal waarin veel verhalen zijn geschreven?

Verreweg het grootste deel van het Oude of Eerste Testament is oorspronkelijk geschreven in het Hebreeuws. Door deze cursus leert u het Oude of Eerste Testament lezen in de taal waarin het geschreven is.

Het lezen van de Bijbel in de grondtaal heeft zijn eigen waarde. Een vertaling, hoe zorgvuldig die ook is gemaakt, is altijd een
interpretatie. Door de tekst in de grondtaal te lezen, zie je welke andere vertaalmogelijkheden er zijn.

Praktische informatie
Data: 14, 21 en 28 september; 5, 12 en 19 oktober; 2, 9, 16, 23 en 30 november; 7, 14 en 21 december 2022; 11, 18 en 25 januari; 1, 8 en 15 februari; 1, 8, 15, 22 en 29 maart; 5, 12 en 19 april 2023 (allen woensdagochtenden)
Tijd: 10:00 – 11:30 uur
Plaats: Pauluszaal, Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 11, Tilburg
Kosten: € 50,- voor de cursus en € 40,- voor de benodigde boeken
De cursus wordt gegeven door drs. Nico van Doorn, pastoraal werker in Tilburg. Bij de cursus hoort ook huiswerk. U moet
rekenen op ongeveer anderhalf uur huiswerk per week.

Als u wilt deelnemen, stuurt u dan vóór 15 augustus een e-mail naar: petrusenpaulus@parochiedegoedeherder.nl (let op, in de folder staat een afwijkend mailadres, dit is het juiste).

Lees alle informatie in de cursusfolder