Benefietconcert voor Oekraïne in de Sint Jozefkerk

Gepubliceerd op: 20-03-2022

Op zaterdag 2 april organiseert de torengroep Sint Jozefkerk een groot benefietconcert van Tilburgse musici ten bate van Oekraïne.

Van 13:00 tot 17:00 uur zullen ongeveer 20 musici en 4 grote koren optreden. In totaal zullen er meer dan 180 musici en zangers en zangeressen meedoen. Deze komen vanuit alle gelederen van de gemeente Tilburg, zoals studenten van het Conservatorium, stadorganist Rob Nederlof en 4 grote koren: Popkoor Switch, Koor van Christelijke Gemeente ‘Het Kruispunt’, Het Byzantijns koor Tilburg en het Heuvels Gemengd koor. Verder zullen diverse musici op harp, viool, cello, orgel, piano, gitaar en hobo optreden.

Al met al een mooi en goed samengestelde groep musici die op deze middag hun talenten laten zien en horen om geld in te zamelen voor Oekraïne. In dit vier uur durende benefiet inloopconcert willen ze iedereen vragen geld te doneren voor Oekraïne in de daarvoor bestemde offerblokken. Ze zullen diverse klassieke maar ook popmuziek stukken ten gehore brengen en ze doen dit allemaal kosteloos. Al deze musici hebben als doel de vluchtende Oekraïners te helpen, niet alleen hier in Nederland maar ook zeker in hun eigen land Oekraïne. De kerk zal verder voorzien worden van vlaggen en veel zonnebloemen, de bloem die zo kenmerkend is voor het mooie land Oekraïne.