• darkblurbg

4 mei: Dodenherdenking

Gepubliceerd op: 26-04-2023

Ook dit jaar wordt door het 4 mei-comité weer een plechtige dodenherdenking georganiseerd.

Onze parochie is betrokken bij de plechtigheden in Tilburg en Goirle. De Tilburgse herdenking begint op donderdag 4 mei om 19:00 uur in de St. Dionysiuskerk (’t Heike). Er zullen toespraken zijn, bezinningsteksten, herinneringen en ervaringen van mensen die zelf de gevolgen hebben ondervonden van de Tweede Wereldoorlog. En er zullen muziekuitvoeringen zijn.

Aansluitend wordt een ceremonie gehouden in het Vrijheidspark, in de tuin bij Factorium (ingang Bisschop Zwijsenstraat of Koningsplein). Hierbij worden kransen en bloemstukken gelegd bij het oorlogsmonument. Ook daar zullen korte toepraken worden gehouden. Eén van de organisaties die een krans zal leggen is de Tilburgse Raad van kerken, waar onze parochie een actieve rol in speelt. Namens de Raad zullen de protestantse dominee Sietske Blok en de voorganger van de Nieuw Apostolische Kerk Rolf Brand de krans leggen.

De plechtigheid in Goirle vindt plaats bij het Jan van Besouwhuis. Daar zal een toespraak zijn van de burgemeester van Goirle en van nabestaanden. Scouting en gilde zullen vervolgens de kranslegging begeleiden. Pastoraal werker Hans Strijards zal als voorzitter van de Raad van Kerken de krans in Goirle leggen bij het oorlogsmonument op het Kloosterplein.


Leuk of interessant artikel? Deel het via social media of mail!