23 november: Muziek en de grote levensvragen

Gepubliceerd op: 09-11-2021

Muziek maakt diepe indruk op mensen en is nauw verbonden met onze emoties. Luisterend naar muziek ervaren we troost, blijdschap, verdriet en hoop. Dankzij muziek krijgen we toegang tot deze diepe, emotionele ervaringen. Componisten maken gebruik van de kracht van muziek om een verhaal te vertellen over de grote vragen van het leven.

(deze avond is verplaatst naar 11 januari 2022 vanwege de coronamaatregelen)

In het Requiem, de Passio, het Stabat Mater en vele andere composities klinken deze vragen door. Op uitnodiging van onze parochie en de Raad van Kerken Tilburg en Goirle verzorgt dr. Martin Hoondert, musicoloog, theoloog en ritueelwetenschapper aan de Universiteit van Tilburg, twee avonden over de bijzondere kracht van muziek.

Op deze tweede avond, die ook los van de eerste gevolgd kan worden, laat hij enkele muziekstukken horen die de grote levensvragen tot thema hebben. Hoe gaan componisten om met deze levensvragen en hoe helpt muziek ons bij verdriet, vreugde, hoop en angst? Ook wordt aandacht besteed aan de favoriete muziek van de bezoekers van de eerste avond in oktober.

Datum: dinsdag 23 november
Tijd: 19:30 uur
Locatie: Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9-11
Entree: € 5, - (inclusief koffie of thee)