20 november: Meditatieve wandeling rond klooster Nieuwkerk

Gepubliceerd op: 16-11-2021

De provincie Noord-Brabant heeft 2021 uitgeroepen tot het Brabants kloosterjaar, omdat vier Brabantse kloosterorden dit jaar elk een jubileum vieren. Om die reden bezoeken we dit jaar vanuit de Petrus en Pauluskerk elk kwartaal een kloostertuin in de eigen omgeving.

De laatste wandeling brengt ons bij klooster Nieuwkerk Goirle dat zich bevindt op de Nederlands-Belgische grens. Op deze grens werd al vroeg een kerkje/kapel gebouwd. Het latere klooster heeft diverse religieuzen onderdak geboden en is nu omgetoverd tot plek om te genieten, waaronder wandelen. De paden zijn hier en daar, zeker op natte dagen, moeilijk begaanbaar. Met goede schoenen maken we een wandeling door de omgeving, door het bos, langs het ven en de velden. Het is nodig u vooraf aan te melden bij het parochiecentrum. Koffie is voor voor eigen rekening. We verzamelen op zaterdag 20 november bij de Petrus en Pauluskerk om 09:00 uur en zullen carpoolen.