20 mei: online meeting over groene kerken

Gepubliceerd op: 30-04-2021

In deze lastige coronatijd willen we iedereen in onze parochie uitnodigen voor een bijzondere activiteit: die van de Groene Kerken! Deze activiteit biedt de kans om op een speelse en eenvoudige manier kleur te geven aan ons gemeenschappelijk geloof. Het oecumenische project van de Groene Kerken nodigt kerken door heel Nederland uit om een eigen invulling te geven aan het actuele vraagstuk rond natuur en milieu.

Dat is een problematiek die, ondanks corona, blijvend onze aandacht nodig heeft. Maar tegelijkertijd bevat dit onderwerp ook talloze kansen om als gelovigen op een nieuwe manier met onze kerk en omgeving om te gaan.

Waartoe nodigen we u concreet uit?
Wat we te bieden hebben is vrij simpel: Bij dit bericht treft u een promotiefilmpje van enkele minuten aan waarin u kunt zien hoe andere geloofsgemeenschappen inmiddels met de Groene Kerk aan de slag zijn gegaan. Bezoek vervolgens de projectwebsite www.groenekerken.nl, u leest daar nog eens een uitleg over het doel van het project. Maar vooral ziet u daar talloze ideeën over hoe de kerk kan vergroenen en hoe kerken een mooi naambordje van de Groene Kerk kunnen verdienen voor het eigen gebouw. En tenslotte is er op donderdag 20 mei vanaf 19:00 uur een online presentatie en een vragenuur met de projectleider Atie de Vos.

De Tilburgse kerkgemeenschappen kunnen met haar én met elkaar in gesprek gaan over eenvoudige, goede ideeën rond het thema. We nodigen u daarvoor van harte uit. Geef u op vóór 19 mei 2021 via petrusenpauluskerk@parochiedegoedeherder.nl. U krijgt dan van ons een link naar de online ontmoeting toegestuurd. En zijn geen kosten aan verbonden. Deze activiteit is opgezet in samenwerking met de Tilburgs Raad van Kerken.

Graag tot dan!