19 april: Een avond over Muziek en de grote levensvragen

Gepubliceerd op: 13-04-2022

Muziek maakt een diepe indruk op mensen en is nauw verbonden met onze emoties. Luisterend naar muziek ervaren we troost, blijdschap, verdriet, hoop. Dankzij muziek krijgen we toegang tot deze diepe, emotionele ervaringen.

Componisten maken gebruik van de kracht van muziek om een verhaal te vertellen over de grote vragen van het leven. In het Requiem, de Passio, het Stabat Mater en vele andere composities klinken deze vragen door. Op uitnodiging van de Raad van Kerken Tilburg en Goirle verzorgt dr. Martin Hoondert musicoloog en ritueelwetenschapper aan de Universiteit van Tilburg, twee avonden over de bijzondere kracht van muziek.

Op deze avonden laat hij enkele muziekstukken horen die de grote levensvragen tot thema hebben. Hoe gaan componisten om met deze levensvragen en hoe helpt muziek ons bij verdriet, vreugde, hoop en angst? Ook wordt aandacht besteed aan de favoriete muziek die de bezoekers van de eerste avond in oktober 2021 hebben opgegeven. We zijn heel blij dat we deze tweede avond, na enig uitstel vanwege corona, nu alsnog kunnen laten plaatsvinden.

Datum: dinsdag 19 april
Tijd: 19:30 uur - 21:30 uur
Locatie: Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9 - 11
Entree: € 5, - (inclusief koffie of thee)