12 januari: Lezing over de letters van het Hebreeuwse alfabet

Gepubliceerd op: 02-01-2023

Op donderdagavond 12 januari, om 20:00 uur, geeft beeldend kunstenaar Ruud Bartlema een zoomlezing: De mystiek van het Hebreeuwse alfabet.

Iedereen kan thuis aan deze lezing deelnemen maar we willen er ook graag gezamenlijk naar kijken, in de Pauluszaal van de Petrus en Pauluskerk aan de Vierwindenlaan in Tilburg.

Vanaf 19:30 uur bent u daar van harte welkom en we kunnen er na afloop ook samen over doorpraten.

De toegang bedraagt € 5,-, er staat koffie of thee voor u klaar.

In de Pauluszaal is nu al een kleine expositie te bewonderen met posters van vijf Hebreeuwse letters. Deze posters zijn speciaal uitgeleend door de kerk van Broekhoven voor de viering van de Dag van het Jodendom op zondag 15 januari in de Petrus en Pauluskerk. Dit jaar staat die viering in het teken van de “Beth”, de tweede letter van het Hebreeuwse alfabet (alefbeet). U bent van harte welkom, zowel bij de lezing op 12 januari als bij de viering van 15 januari.