Vrijwilligersbeleid

Klik hier voor het vrijwilligersbeleid.

Het geeft een goed gevoel in de parochies mensen te ontmoeten die blij en dankbaar zijn dat zij vrijwilligerswerk doen. Zij hebben allen een reden om dit werk te doen: vaak betrokkenheid met elkaar en verbondenheid met de geloofsgemeenschap. Het vloeit vaak voort uit persoonlijke geloofsovertuiging en een zich verantwoordelijk voelen voor de mensen in de parochie. Het werk geeft veel voldoening en er ontstaat een onderlinge band.

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het realiseren van allerlei activiteiten binnen de parochie. De inzet van vrijwilligers is onontbeerlijk. Een greep uit het werk dat gedaan moet worden: activiteiten ten behoeve van de eucharistieviering, verzorging van het interieur en administratie.

In de nieuwe parochie is het vrijwilligerswerk verdeeld in 2 soorten:
1. Activiteiten rond de kerktoren. Dit zijn die werkzaamheden die bij iedere toren uitgevoerd worden. Te denken valt aan koster, koren, lectoren.
2. Werkzaamheden die voortvloeien uit de vier speerpunten. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld huwelijks- en vormselvoorbereiding.

Een vrijwilliger doet zijn werk zelden alleen, zo zijn er werkgroepen ontstaan zoals bijvoorbeeld een groep mensen die zorgt dat de kerk er schoon uitziet, de groep bloemverzorgers, mensen die de begraafplaats onderhouden enz. Al deze werkgroepen krijgen een coördinator of contactpersoon die de groep begeleidt en aanstuurt.

Parochie De Goede Herder is dankbaar dat zo velen zich in willen zetten voor de parochie. Er blijven echter nieuwe vrijwilligers nodig. Dus als u een steentje bij wil dragen, meldt u zich dan aan: Tel.nr.: 013-7200970 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook uw hulp kunnen wij gebruiken.