Onze parochie

Vanaf 1 januari 2012 is de nieuwe parochie De Goede Herder in Tilburg-Zuid en Goirle van start gegaan. Hierin zijn de volgende parochies opgenomen: St. Jozef (Heuvel), St. Dionysius (Binnenstad) en Allerheiligst Sacrament, Antonius van Padua (Korvel), Lidwina Gerardus Majella (Trouwlaan), St. Christoffel (Broekhoven) en de parochie Goirle. Later zullen de parochies H. Margaretha Maria Alacoque (Ringbaan West) en de Petrus en Paulus aan de samenwerking deelnemen.

Waar doen we het voor?
Het doel van de samenwerking is meer vitaliteit en een krachtiger geloofsgemeenschap. Hoe? Door doelmatige/efficiënter te werken. Dit willen we realiseren met behoud van de pastorale nabijheid, alsook door verbetering van de pastorale kwaliteit. Samenwerking zal vooral plaats vinden op de vier zgn. speerpunten:

Jeugd en Jongeren, Roeping en Vorming, Kerk en Samenleving, Huwelijk en Gezin