Nieuws Heuvel

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
Vorige Volgende

Nieuws Heuvel 10-07-2017

Pater Johannes-Pio

Pater Johannes-Pio

Komende zondag 16 juli om 11.30 uur zal de pas gewijde pater Johannes-Pio hoofd celebrant zijn in de Sint Jozef Kerk Tilburg. Concelebrant is pastoor J.van.Noorwegen. Jarenlang was pater Johannes-Pio in zijn jonge jaren misdienaar en lector in de Sint Jozef Kerk Tilburg. Wij zijn diep vereerd dat hij de Eucharistie wilt vieren in onze kerk.Wij - Torengroep Sint Jozef kerk - hopen dat er vele aanwezig zullen zijn bij deze Hoogmis. Na de Hoogmis is er gelegenheid om - onder het genot van een kopje koffie - Pater Johannes-Pio te feliciteren met zijn wijding in de Sint Jozef zaal.

Nieuws Heuvel 15-03-2015

CONCERT ZONDAG 22 MAART

CONCERT ZONDAG 22 MAART

OP zondag 22 maart 2015 geeft het koor Ton sur Ton om 14.30 uur een concert in de kerk van de Heuvel. Uitgevoerd worden her Requiem van Gabriel Faure en de Mis in D van Anton Dvorak.    

Nieuws Heuvel 01-03-2015

24 maart: Golgotha panorama in Heuvelkerk

24 maart: Golgotha panorama in Heuvelkerk

Op 24 maart om 19.30 u. is er in de Heuvelkerk een meditatie-avond rond het sterven van Christus. De avond is opgebouwd rond het Golgotha panorama van kunstenaar Paul van Dongen. Centrale vraag is: keren wij terug en gaan we over tot de orde van de dag of zijn wij geraakt door de stervende Christus? Het programma is als volgt: 19.30 u. Welkom met koffie 19.35-19.45 u. Meditatie met gebed door pastoor Jan van Noorwegen 19.45-20.30 u. Verhandeling over ontstaansproves van het Golgotha panoraman door kunstenaar Paul van Dongen 20.30-20.40 u. Muzikaal intermezzo met Jose Santegoets-Brokken 20.40-20.55 u. Vragen stellen en bekijken van het panorama 20.55-21.00 u. Afsluiting met gebed Iedereen is welkom. Graag wel even aanmelden i.v.m. het aantal te plaatsen stoelen, via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 013-5423252 of via de Facebookpagina van Paul van Dongen.   Ongeveer 500 voor Christus zag de profeet Zacharias: "dan zullen zij opzien naar hen die zij doorstoken hebben". (Zach. 12, 10) De apostel Johannes schrijft in zijn evangelie (19, 37): "Zij zullen opzien naar Hem die zij hebben doorstoken". En (27, 55): "Er waren ook vele vrouwen bij, die op een afstand toekeken". Lucas schrijft: "Al het volk dat voor dat schouwspel samengestroomd was, keerde terug toen zij aanschouwd hadden wat er gebeurd was... Al zijn bekenden, ook de vrouwen, die Hem van Galilea gevolgd waren, stonden op een afstand toe te zien". (23, 48-49)   De vraag is: keren wij terug en gaan we over tot de orde van de dag of zijn wij geraakt door de stervende Christus? Deze keuze kunt of moet u maken als u staat in het Golgotha panorama van Paul van Dongen dat te beleven is op dinsdag 24 maart a.s.

Nieuws Heuvel 02-09-2014

Een halve eeuw verbonden aan de Heuvelse kerk

Een halve eeuw verbonden aan de Heuvelse kerk

  Door Joep Eijkens "Samen met Sint Jozef, drie specialisten, een boekenplank vol medicijnen en mijn hofdames red ik het wel", zegt Jan van Noorwegen glimlachend aan het einde van het interview. Gelukkig, de pastoor van de Heuvelse kerk heeft zijn humor nog niet verloren. Even later lopen we de kerk in. Mooie lichtval, klassieke muziek, een oase van rust in de Tilburgse binnenstad. De aanleiding van het interview is bijzonder. Op 14 september viert Van Noorwegen dat hij een halve eeuw verbonden is aan de Heuvelse kerk, waarvan 20 jaar als kapelaan en 30 jaar als pastoor. "Dat ze me zo lang geslikt hebben!", zegt hij, weer met diezelfde glimlach. We zitten in een grote serre achter de pastorie die uitzicht biedt op de prachtige tuin waaruit de Heuvelse kerktorens als het ware omhoogrijzen. Van het verkeer op de Heuvel is op dat moment niets te merken. Met de kermis is dat wel anders, geeft hij toe. "Maar dat hoort er gewoon bij. Tot 2000 ontvluchtte ik altijd de stad als het kermis werd, maar daarna niet meer." En hij vertelt hoe hij in de zomer van 2000 net als altijd weer van plan was naar Lourdes te gaan en vlak voor de kermis kreeg te horen dat hij een openhartoperatie moest ondergaan. Ter voorbereiding van het gesprek heeft hij desgevraagd al een soort c.v. op papier gezet, waaruit we het een en ander kunnen citeren. foto: Joep Eijkens/www.eijkens.nl Jan van Noorwegen werd geboren op 21 januari 1936 te Eindhoven. 'De volgende dag in de Martinuskerk gedoopt. Waar ik ook mijn eerste communie deed, ook de plechtige communie en in 1961 ook de Eerste Heilige Mis vierde'. Hij vertelt over het leven van St. Martinus en wijst naar een plek in de tuin waar een beeldje staat van de heilige die de helft van zijn...

Nieuws Heuvel 30-01-2014

Nieuwe leien op dak van de Heuvelkerk

Nieuwe leien op dak van de Heuvelkerk

Pastoor Van Noorwegen is zelf de steigers opgeklommen om het werk van leiendekkers te inspecteren. Zijn kerk (St. Jozef op den Heuvel) in Tilburg krijgt duizenden nieuwe leien. Van Noorwegen: 'Sint Jozef stond onder de douche' als er niet snel nieuwe leien opkwamen. Het gespecialiseerde dakdekkersbedrijf Walter Verhoeven uit Nieuwkuijk heeft enkele weken nodig om de kerk waterdicht te krijgen. De kerk in het centrum van Tilburg werd 125 jaar geleden in gebruik genomen wat dit jaar groots wordt gevierd. Het rijksmonument moet met de nieuwe leien weer 80 jaar waterproof zijn. Klik hier om het filmpje op Youtube te bekijken.

Nieuws Heuvel 09-12-2013

Voorbeden

Voorbeden

Wie op zondag de hoogmis om half twaalf bezoekt zal opmerken dat de voorbeden niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels, Vietnamees en Pools worden gebeden. Onze kerk wordt veel door gelovigen uit landen waar deze taal wordt gesproken bezocht. Wij hopen dat men zich hierdoor nog meer bij de vieringen betrokken voelt. Via de geluidsinstallatie worden overdag regelmatig Poolse liederen en met name Kerstliederen gedraaid.

Nieuws Heuvel 13-10-2013

Tentoonstelling over "Engelen" in de Heuvelse Kerk

Tentoonstelling over "Engelen" in de Heuvelse Kerk

Van 13 oktober tot en met 30 november is in de Heuvelkerk in het centrum van Tilburg de  tentoonstelling "Engelen" van Paul van Dongen te bezichtigen. U kunt het werk bekijken op de zondagen en door de week voor en na de eucharistievieringen (maandag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 18.30 uur en zondag van 11.30 tot 12.45 uur).De tentoonstelling bestaat uit etsen en tekeningen.  Engelen nemen op reële wijze deel aan ons leven. Ze troosten, beschermen, strijden, begeleiden en verkondigen op vele plaatsen in de Schriften. Het woord engel komt van het Latijnse woord angelus wat boodschapper betekent. De bekendste engelen zijn Michael, de aanvoerder van de hemelse legerscharen, Gabriel, die Maria de blijde boodschap verkondigt en Rafael, die met Tobias op reis gaat. Maar er zijn ook de gevallen engelen die onder leiding van de Duivel door de wereld rondgaan om de zielen van mensen te bederven. In een tiental prenten en tekeningen verbeeldt Paul van Dongen op speelse wijze zijn visie op een aantal engelentaferelen uit de Bijbel.  

Nieuws Heuvel 23-08-2013

Kerkelijk avondgebed

Kerkelijk avondgebed

De kerk op de Heuvel is sinds jaar en dag biddend aanwezig in de stad. Momenteel onderzoekt een initiatiefgroep de mogelijkheid om dit gebed uit te breiden met een wekelijks terugkerend avondgebed op de zaterdagavond: de vespers. We hopen met ingang van het nieuwe kerkelijk jaar (vanaf 30 november) op de vooravond van de zondag groepjes mensen bijeen te brengen die samen het avondgebed willen bidden en/of zingen. Vijftig jaar geleden heeft het Tweede Vaticaans Concilie besloten dat dit avondgebed, een onderdeel van het getijdengebed, bedoeld is voor alle gelovigen, niet alleen voor priesters en religieuzen. Het Concilie heeft toen de wens geformuleerd dat het getijdengebed ook in parochies zou worden gebeden. Naast de medewerking van enkele religieuzen in de stad hopen we vooral individuele gelovigen te vinden, die bereid zijn eenmaal per maand te komen meebidden of -zingen. Wie nu al belangstelling heeft, kan zich schriftelijk aanmelden bij pastorie van de Heuvel; of e-mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We komen hier uitvoerig op terug in het komende parochieblad. Maar gezien de aanvangsdatum vonden we het passend u nu reeds over dit initiatief te informeren.

Nieuws Heuvel 23-08-2013

Studenten orgelconcerten

Al een paar jaar geven studenten van het het Fontys Conservatorium orgelconcerten op de twee orgels die onze kerk rijk is. Zij doen dit als tegenprestatie voor het feit dat zij voor hun studie gebruik mogen maken van deze instrumenten. De concerten beginnen steeds om 19.00 uur en duren tot 20.00 uur en zijn vrij toegangkelijk.   Data voor de komende periode:   woensdag 2 oktober woensdag 6 november woensdag 12 maart 2014 woensdag 2 april woensdag 7 mei

Nieuws Heuvel 26-07-2012

De Heuvelse Kerk is altijd open

De Heuvelse Kerk is altijd open

Als je iets over Tilburg op TV of in reclame ziet, wordt vaak de Heuvelse kerk als herkenbaar en markant punt gebruikt. Je kunt je de Heuvel dan ook niet voorstellen zonder dit gebouw met zijn ranke torens. Vanaf 8.00 u. 's morgens gaat de deur open en kun je er terecht om even te bidden, een kaarsje bij Maria op te steken of de Sacramentskapel binnen te gaan. Iedere dag behalve zondag kun je om 18.00 u. de avondmis bezoeken. Je kunt van achter het hek het interieur bewonderen en als je geluk hebt, hoor je orgelspel door de studenten van het Conservatorium op één van onze orgels. Het is een oase van rust aan dit drukke plein. Het was vorig jaar opvallend hoeveel kaarsjes er tijdens de drukke kermisdagen waren aangestoken. Ook de zondagse Hoogmis mag zich gelukkig nog steeds in een behoorlijke belangstelling verheugen. Veel van onze Poolse gasten beschouwen deze kerk als hun parochiekerk. Het is dan ook een echte HOOGmis met wierook, acolieten en fraai en goed verzorgde kerkmuziek. Dit alles natuurlijk ter ere van God!

Nieuws Heuvel 02-02-2012

Heuvels Gemengd Koor

Heuvels Gemengd Koor

Het Heuvels gemengd koor zingt in de hoogmis met uitzondering van de eerste zondag van de maand. Dan zingt meestal een gastkoor. Wilt u meer weten over ons koor? Dan kunt u terecht op hun website.

Nieuws Heuvel 13-01-2012

Aanbidding

Aanbidding

In de kapel in het zijportaal van de Heuvelkerk wordt Altijddurende aanbidding gehouden. Dit betekent dat mensen hier continu bidden, en elk uur elkaar aflossen in gebed. Lijkt het u fijn om een uur in rust en aanbidding door te brengen, en kunt u hiervoor een uurtje vrijmaken, geef u dan op bij Irma Spikker, via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of telefonisch: 06-39091311.

 • 1
 • 2
Vorige Volgende

Nieuws Heuvel 15-03-2015

CONCERT ZONDAG 22 MAART

CONCERT ZONDAG 22 MAART

OP zondag 22 maart 2015 geeft het koor Ton sur Ton om 14.30 uur een concert in de kerk van de Heuvel. Uitgevoerd worden her Requiem van Gabriel Faure en de...

Lees meer

Nieuws Heuvel 01-03-2015

24 maart: Golgotha panorama in Heuvelker…

24 maart: Golgotha panorama in Heuvelkerk

Op 24 maart om 19.30 u. is er in de Heuvelkerk een meditatie-avond rond het sterven van Christus. De avond is opgebouwd rond het Golgotha panorama van kunstenaar Paul van...

Lees meer

Nieuws Heuvel 02-09-2014

Een halve eeuw verbonden aan de Heuvelse…

Een halve eeuw verbonden aan de Heuvelse kerk

  Door Joep Eijkens "Samen met Sint Jozef, drie specialisten, een boekenplank vol medicijnen en mijn hofdames red ik het wel", zegt Jan van Noorwegen glimlachend aan het einde van het interview....

Lees meer

Nieuws Heuvel 30-01-2014

Nieuwe leien op dak van de Heuvelkerk

Nieuwe leien op dak van de Heuvelkerk

Pastoor Van Noorwegen is zelf de steigers opgeklommen om het werk van leiendekkers te inspecteren. Zijn kerk (St. Jozef op den Heuvel) in Tilburg krijgt duizenden nieuwe leien. Van Noorwegen:...

Lees meer

Nieuws Heuvel 09-12-2013

Voorbeden

Voorbeden

Wie op zondag de hoogmis om half twaalf bezoekt zal opmerken dat de voorbeden niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels, Vietnamees en Pools worden gebeden. Onze...

Lees meer

Nieuws Heuvel 13-10-2013

Tentoonstelling over "Engelen"…

Tentoonstelling over "Engelen" in de Heuvelse Kerk

Van 13 oktober tot en met 30 november is in de Heuvelkerk in het centrum van Tilburg de  tentoonstelling "Engelen" van Paul van Dongen te bezichtigen. U kunt het werk...

Lees meer

Nieuws Heuvel 23-08-2013

Kerkelijk avondgebed

Kerkelijk avondgebed

De kerk op de Heuvel is sinds jaar en dag biddend aanwezig in de stad. Momenteel onderzoekt een initiatiefgroep de mogelijkheid om dit gebed uit te breiden met een wekelijks...

Lees meer

Nieuws Heuvel 23-08-2013

Studenten orgelconcerten

Al een paar jaar geven studenten van het het Fontys Conservatorium orgelconcerten op de twee orgels die onze kerk rijk is. Zij doen dit als tegenprestatie voor het feit dat zij...

Lees meer

Nieuws Heuvel 26-07-2012

De Heuvelse Kerk is altijd open

De Heuvelse Kerk is altijd open

Als je iets over Tilburg op TV of in reclame ziet, wordt vaak de Heuvelse kerk als herkenbaar en markant punt gebruikt. Je kunt je de Heuvel dan ook niet...

Lees meer

Nieuws Heuvel 02-02-2012

Heuvels Gemengd Koor

Heuvels Gemengd Koor

Het Heuvels gemengd koor zingt in de hoogmis met uitzondering van de eerste zondag van de maand. Dan zingt meestal een gastkoor. Wilt u meer weten over ons koor? Dan...

Lees meer

Nieuws Heuvel 13-01-2012

Aanbidding

Aanbidding

In de kapel in het zijportaal van de Heuvelkerk wordt Altijddurende aanbidding gehouden. Dit betekent dat mensen hier continu bidden, en elk uur elkaar aflossen in gebed. Lijkt het u fijn...

Lees meer