Kerk Goirle - Sint Jan

De geloofsgemeenschap in Goirle wordt gedragen door veel vrijwilligers. Het Het kerklaantje in de winterdorpse verleden ligt nog sterk in de herinnering. Daarom proberen we in onze gemeenschap die dorpse gezelligheid ook te bewaren.

De Sint Jan

De kerk Sint Jan is gelegen aan de Kerkstraat 1. Het is een Neogotische kerk die in 1898 in gebruik is genomen, gebouwd naar een ontwerp van architect Jos Cuijpers.

Het secretariaat

In het gebouw naast de kerk -de oude pastorie- is het secretariaat gevestigd. U kunt daar terecht o.a. voor uw intenties, het opgeven voor Eerste Communie en vormsel. Meer info daarover vindt u onder het kopje 'contact' in de menubalk hierboven. Het is ook een ontmoetingsplaats voor de vele vrijwilligers die in Goirle voor de geloofsgemeenschap actief zijn. Zij zetten zich -vaak decennia lang- met hart en ziel in voor de kerk. Zij vormen de échte bouwstenen van onze geloofsgemeenschap.

Zij bepalen de sfeer, de gezelligheid en de gastvrijheid.

De vieringen

In kerk Sint Jan van Goirle zijn er op vaste tijdstippen eucharistievieringen:

* Op woensdagavond om 19.00 uur in de Emmaüskapel
* Op zaterdag om 18.30 uur
* Op zondagochtend om 10.00 uur
* Iedere eerste vrijdag van de maand om 19.00 uur in de Emmaüskapel, met aanbidding van het Allerheiligste.

Voor nadere informatie over de weekendvieringen en de vieringen van Hoogfeesten kunt u terecht onder het menu-item Agenda Vieringen.

De weekendvieringen vanuit de Sint Jan zijn te beluisteren via de LOG.
Deze uitzendingen zijn in het geheel te beluisteren op zaterdag 18:30 tot 19:30 en zondag van 10:00 tot 11:00 uur.
De uitzendingen zijn te beluisteren op 105.6 fm via de radio. Op 87.5 via de kabel. Kanaal 919 digitaal via Ziggo. En op internet op www.lokaleomroepgoirle.nl.

- Website van het gemengd koor Sint Caecilia

- Website van het jongerenkoor GoTiKo