Kerk Broekhoven

De Broekhovense kerk ligt aan de Broekhovenseweg. Ze is gewijd aan Onze Lieve Vrouwe van Goede Raad.

De architectuurAltaartafel met tabernakel

De kerk werd ontworpen door Jan van der Valk en kwam gereed in 1913. Het gebouw vormt een kruising tussen een traditionele kruiskerk en een centraalbouw. Hoewel de bouwstijl vaak als neobyzantijns wordt aangeduid, is de kerk in feite een voor Nederland vroege vorm van Expressionisme. Deze stijl komt vooral tot uiting in het bovenste deel van de 45 meter hoge massieve, vierkante toren. Kenmerkend is verder de centrale koepel die uitgevoerd is in gewapend beton. Aan de westzijde heeft de kerk een uitgebouwd portaal dat boven de ingang is versierd met een mozaiek. De trap naar dit hoofdportaal wordt versierd door gemetselde beelden van leeuwen.

Het interieur

In 1987 werd het interieur van de kerk ingrijpend verbouwd, zodat het gebouw tegenwoordig voor meerdere doeleinden gebruikt kan worden, zoals onder andere voor muziekuitvoeringen. Deze verbouwing had vooral betrekking op de sacristie en de zijkapellen.

Klik hier voor een 360-panorama van het interieur van de kerk.

De vieringen

In de Broekhovense kerk zijn er op vaste tijdstippen eucharistievieringen:

• * Op zaterdag om 16.30 uur
  • * Op woensdag om 10.00 uur
Voor nadere informatie over weekendvieringen en vieringen met Hoogfeesten kunt u terecht onder het menu-item Agenda Vieringen

De website van het jongerenkoor de Green Forest Singers.