• darkblurbg

Arme mensen weten echt wat belangrijk is
Tessa en Peter Jansen en hun twee jonge zoontjes van 1 en 2 jaar leefden in 2018-2019 in de Fidesco-missie in Chikowa.  Peter was de manager van een meubelmakerij waar zeven voormalige CYDC studenten werkten. Deze meubelmakerij staat naast de school en de timmerlieden maken er houten meubels die worden verkocht voor de meubilering van huisjes op een safaripark in de buurt. De opbrengsten maken de vakopleiding vervolgens weer betaalbaar. Tessa werkte als manager in de kleuterschool van het centrum. Het gezin woonde op de campus van CYDC in een huis van hetzelfde soort als het huis waarvoor we nu met Vastenactie geld inzamelen.

Gemeenschappelijk welzijn delen
Peter: “Wij voelden allebei het verlangen om iets te betekenen voor mensen die het minder goed getroffen hebben dan wij als het gaat om opleiding, rijkdom en een menswaardig bestaan. Via deze Fidesco-missie konden wij iets doorgeven van wat wij hebben gekregen. We hebben meer mensen mogen laten delen in het gemeenschappelijke welzijn dat wij als mensen op aarde hebben. Naast het professionele aspect van onze missie mochten wij een goede band opbouwen met de Zambianen. We hebben met hen samengewerkt, -geleefd en ons katholieke geloof gedeeld. We hebben van hen geleerd om echt onszelf te zijn en ons tegenover andere mensen of God niet anders voor te doen.”

Noodzaak van woonruimte
Tessa: “We waren blij dat we op het terrein van CYDC konden wonen. De technische school staat midden in de bush, in een zeer afgelegen gebied, ver weg van moderne gemakken.”