Heikes koor Sint Caecilia

Opgericht - voor zover nu bekend - in 1772,  heeft het koor een rijke traditie. Het Heike’s koor bestaat uit een dames- en een herenkoor, die vaak, maar niet altijd, gezamenlijk de vieringen opluisteren in de kerk van het Heike. Het gemengd koor verzorgt de heilige missen op de eerste en derde zondag van de maand; het herenkoor op de vierde en eventueel de vijfde zondag van de maand. Wij zingen Latijnse missen en muzikale werken met orgelbegeleiding van o.a. Mozart, Schubert, Perosi, en vele anderen, in totaal zo’n 20 stuks. Ook luisteren we de vieringen op met Gregoriaanse gezangen en met tussengezangen van diverse componisten, waaronder bv Bach, Bruckner, Haydn, Händel, Mendelssohn. Het herenkoor verzorgt op verzoek ook de gezangen bij huwelijksinzegeningen en begrafenissen; de coördinator hiervoor is de heer Jan Simons (013-5425618).

De dirigent van het koor is dhr. Frans Trimbach, onze organist is Iskander Zalialdinov. Het bestuur bestaat uit Jan van Hest (voorzitter,  013-5436934), Jan Simons (penningmeester, 013-5425618), Marjan Müller (bibliothecaris) en Annelies Esser (secretaris).

Mocht u belangstelling hebben ons koor te komen versterken, dan bent u meer dan welkom. Het gezamenlijk ten gehore brengen van prachtige muziek en gezangen verschaft een grote vreugde! De repetities zijn op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 u. in de kerk van Broekhoven, Broekhovenseweg 2, Tilburg. U kunt desgewenst met een van de bestuursleden contact opnemen.

Meer foto's en informatie vindt u op onze Facebook pagina.