Huwelijksvoorbereiding

Een goede start

Je wilt trouwen.. De voorbereiding voor de mooiste dag in je leven is ontzettend belangrijk. Het uitzoeken van de locatie, de genodigden, de trouwjurk, het uitzoeken van de muziek ... enz. Je zou het bijna vergeten: huwelijk is niet een dag, maar een leven lang.

Parochie De Goede Herder biedt de kans om je door middel van de cursus Huwelijksvoorbereiding in een korte tijd goed voor te bereiden op wat het kerkelijk huwelijk inhoudt.

Cursus huwelijksvoorbereiding

In drie avonden worden inhoudelijk thema's behandeld die niet alleen inzichtelijk zijn, maar voor velen ook een goede start van hun huwelijk betekenen.

Informatiebrochure

Wat is het 'Kerkelijk huwelijk' eigenlijk, wat maakt een kerkelijk huwelijk bijzonder en wat is het verschil met een burgerlijk huwelijk? Bekijk rustig de informatiebrochure 'Trouwen in de kerk' die op de verschillende kerklocaties voor u klaar liggen.

Praktijk

• - Het is wenselijk om julllie trouwplannen ruim van tevoren kenbaar te maken aan de pastor van de kerk waar je woont. Dit is ook van belang wanneer je in een andere parochiekerk of zelfs in een ander land wilt trouwen.. Er zijn verschillende formulieren nodig voor de huwelijkssluiting.
  • - Het belang van een huwelijk vraagt om een goede start en voorbereiding. Daarom is er de Cursus Huwelijksvoorbereiding voor hen die een kerkelijk huwelijk willen gaan sluiten. Het deelnemen aan deze voorbereiding -gespreid over drie avonden- wordt door de parochie voor de aanstaande bruidsparen noodzakelijk acht.
  • - Om teleurstellingen te voorkomen en om organisatorische redenen, zoals inplanning en inroostering, is vroegtijdige aanmelding noodzakelijk!
  • - Afhankelijk bij welke kerk in de Parochie De Goede Herder je woont, kun je voor vragen en aanmelding contact opnemen met de pastor van je eigen kerk.