/

Biddend bijbellezen

Bijbel, Willibrordvertaling

In Parochie De Goede Herder is ook een groep "Biddend bijbellezen".

Wat is Biddend Bijbellezen? Biddend Bijbellezen is een groepje dat aan de hand van Bijbelteksten van die dag nagaat wat deze woorden uit het Oude- en Nieuwe Testament voor jou persoonlijk kunnen betekenen. 

In de praktijk komen we op woensdagavond in de “even” weken bij elkaar in de pastorie Binnenstad aan de Bisschop Zwijsenstraat 3 van 19.30 tot 21.00 uur. We beginnen met een inleidend gebed, zingen een liedje (om de stembanden wat los te maken) en lezen vervolgens de Bijbelteksten van die dag. We gebruiken verder de bezinning, zoals deze is geschreven in het boekje “Bezinning op het Woord”, uitgegeven door het Bisdom Roermond (kopie wordt ter beschikking gesteld).

En… hierna, komt het fijne gedeelte: we delen met elkaar wat deze teksten voor jou betekenen. Wat spreekt je aan in de tekst? Wat betekent dit voor jou persoonlijk? Door het luisteren naar de anderen verrijken we ons met nieuwe gedachten en gaat deze tekst meer voor ons betekenen. Kapelaan Karel Loodts geeft tekst en uitleg bij de teksten van die avond.

Tot slot bidden we nog samen over alle dingen die we willen delen, dit met Mattheus 18,20 in het achterhoofd (“Waar er twee of drie verenigd zijn in Mijn Naam, daar ben Ik in hun midden”).

Met dit berichtje wil ik eenieder van harte uitnodigen om deel te nemen aan het twee-wekelijkse Biddend Bijbellezen. De bijeenkomsten zijn om de week op woensdagavond in de “even” weken en worden gehouden in de pastorie Binnenstad aan de Bisschop Zwijsenstraat 3.

Het Biddend Bijbellezen is vrijblijvend (geen cursus of opvolgende avonden); we willen echter wel graag weten hoeveel personen er aanwezig zullen zijn (dus, laat het de eerste keer even weten bij de pastorie via telefoon 013-542 39 14, of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Jan Jochems
Kapelaan Karel Loodts